Hlavní obsah

Kouč Stanner skončil na lavičce Mladé Boleslavi, tým převezme Minář

Pět ligových porážek v řadě ukončilo působení trenéra Karla Stannera u fotbalistů Mladé Boleslavi. Kouč měl podle původních plánů skončit po sezóně, po posledních nezdarech složil funkci již ve středu. Ve zbývajících utkáních sezóny i finále Ondrášovka Cupu tým povede sportovní šéf klubu Ladislav Minář.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Série porážek uspíšila odchod Karla Stannera z mladoboleslavské lavičky.

Článek

Stanner se před necelými dvěma týdny dohodl s vedením klubu, že po sezóně na lavičce Mladé Boleslavi skončí. Středočeši si ovšem poté připsali další dvě ligové porážky a po pěti prohrách za sebou klesají tabulkou. Příští týden je přitom čeká rozhodující zápas sezony: ve finále Ondrášovka Cupu proti Olomouci budou bojovat o účast v Evropské lize.

"V souvislosti s výsledky za poslední týdny, kdy se nám nedařilo bodovat, a po vyčerpání všech standardních cest k potřebnému zlepšení cítím potřebu ukončit své působení u týmu," řekl v tiskové zprávě Stanner. "Doufám, že půjde o impulz vedoucí k lepším výkonům a koncentraci sil v kabině na zbytek sezony, především pak pro středeční pohárové finále, z něhož vede cesta do Evropské ligy," doplnil zkušený trenér.

Spolu se Stannerem, který působil v Mladé Boleslavi 12 let, končí také asistent Josef Hloušek a trenér brankářů Ladislav Maier. Představenstvo klubu pověřilo dočasným vedením mužstva do konce sezony sportovního ředitele Mináře, který už si podobnou roli vyzkoušel ve Zlíně. Jeho asistenty budou trenér rezervy Milan Pechanec a trenér dorostu Filip Toncar. Klub intenzivně jedná o příchodu nového kouče na příští sezonu, hlavním kandidátem je Miroslav Koubek.

"Rozhodnutí Karla Stannera si velice vážím, dokládá to jeho dlouholetou srdeční vazbu ke klubu. V Mladé Boleslavi odváděl dvanáct let velice kvalitní práci, především na úrovni mládežnického fotbalu," uvedl prezident klubu Josef Dufek. "Věřím, že naši fotbalisté prokážou v následujících utkáních stejnou míru odpovědnosti ke klubu a jeho výsledkům jako jeho dosavadní trenér," dodal.

Stanner byl nejstarším ze všech šestnácti ligových trenérů. V nejvyšší soutěži odkoučoval 51 zápasů s vyrovnanou bilancí 20 výher, deset remíz a 21 porážek.

Stannerovo odstoupení je sedmou změnou na prvoligové lavičce v průběhu sezony. Ve Slavii na podzim skončil Karel Jarolím, v Ostravě Miroslav Koubek, v Liberci Josef Petřík, v Příbrami Martin Hřídel a poté Roman Nádvorník. Na jaře nahradil v Brně Karla Večeřu René Wagner.

Reklama

Související témata: