Hlavní obsah

Čeljabinsk - Jekatěrinburg 4:3 PPSedlák a Hyka v KHL skórovali, Čeljabinsk zachránil dva body

Aktualizováno

Čeští útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka dali v utkání Kontinentální hokejové ligy po gólu a pomohli Čeljabinsku k domácímu vítězství 4:3 v prodloužení nad Jekatěrinburgem. Oba měli v utkání bilanci 1+1. Skóroval rovněž Hynek Zohorna z Chabarovsku, jeho tým ale v Omsku podlehl 2:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka během tréninku.

Článek

Sedlák vstřelil v přesilovce úvodní branku zápasu, pak přihrál na druhý gól Traktoru Hykovi. Domácí hráči ale zachránili dvoubodový zisk až ve finiši: na začátku 60. minuty vyrovnal po Hykově asistenci při power play Pontus Aberg na 3:3 a v prodloužení se prosadil Sergej Kalinin. Jekatěrinburg, v jehož brance tentokrát chyběl Jakub Kovář, prohrál počtvrté za sebou.

Hyka je s 21 body druhým nejproduktivnějším českým hráčem v lize za Dmitrijem Jaškinem z moskevského Dynama. Sedlák dosud nashromáždil 17 bodů.

Nejlepší střelec KHL Jaškin si v utkání proti Jaroslavli polepšil o tři přihrávky, po nichž má bilanci 19+9. Dynamo doma ještě v 51. minutě prohrávalo 0:3, pak ale třikrát využilo přesilovou hru a v prodloužení rozhodl o výhře moskevského celku slovenský obránce Michal Čajkovský.

Výsledky KHL:
Čeljabinsk - Jekatěrinburg 4:3 v prodl. (za domácí Sedlák 1+1, Hyka 1+0)
Omsk - Chabarovsk 4:2 (za hosty H. Zohorna 1+0)
Čerepovec - Petrohrad 2:3
Nižnij Novgorod - Jokerit Helsinky 3:2
Dinamo Minsk - Viťaz Podolsk 4:3 v prodl.
Dynamo Moskva - Jaroslavl 4:3 v prodl. (za domácí Jaškin 0+3)
HK Soči - CSKA Moskva 1:4.

Reklama

Související témata: