Hlavní obsah

Nice - Slavia 1:3Lingrova paráda a dva údery ze vzduchu přiblížily Slavii postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Lingr 0 : 1
60. Gouiri 1 : 1
64. Olayinka 1 : 2
75. Sima 1 : 3
Záznam online reportáže

Nice/Praha

Skvělé! Fotbalová Slavia při čtvrtečním pokračování skupiny C Evropské ligy vyhrála na půdě francouzského Nice a přiblížila se postupu do jarní vyřazovací fáze! Svěřenci trenéra Trpišovského vyhráli už třetí utkání v řadě, když zaváhali jen při úvodním duelu v Beer Ševě.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Gól! Slávistický střelec Peter Olayinka jásá.

Článek
Fotogalerie

Slavia měla do zápasu na francouzské půdě výborný vstup. Byla aktivní, odvážná v ofenzivě a po ztrátě míče neúnavně hráče protivníka napadala. I proto měl Kolář mezi tyčemi hostující branky minimum práce.

Pražané se sice také dlouho nemohli do vyložené střelecké pozice dostat, jenže po čtrnácti minutách si Lingr navedl balon z levé strany vlastní poloviny až k pokutovému území Nice a pravou šajtlí napálil míč nechytatelně do šibenice.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Slávista Ondřej Lingr (vpravo) oslavuje svoji trefu proti Nice. Gratuluje mu spoluhráč Jan Kuchta.

Domácí pak mohli znenadání srovnat. Po jednadvaceti minutách se totiž z levé strany protlačil v pokutovém území do vyložené pozice Claude Maurice, ale balon kolem vybíhajícího Koláře napálil jen do tyče.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Slávista Peter Olayinka v souboji s hráči Nice.

V přetahované plné faulů mohl Slavii zajistit klid Olayinka, jenže z velkého úhlu pálil jen do tyče. Nice sice postupně hru srovnalo, jenže o velkých šancích si mohlo nechat jen zdát. Pro Koláře tak největší nebezpečí představoval přímý kop Ronyho Lopese, po jehož dělovce brankář Slavie míč vyboxoval.

Hned po obrátce Slavii znovu podržel Kolář. Domácí záložník Reine-Adelaide se prodral do pokutového území Pražanů a napálil míč těsně nad zemí k levé tyči, ale gólman úřadujícího českého šampiona bravurním zákrokem vytáhl balon na tyčku, od níž balon putoval do zámezí.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Slávista Tomáš Holeš (vlevo) se snaží zastavit Alexise Claudea-Mauriceho z Nice.

Jenže po hodině hry Kolář svoje parádní zákroky znehodnotil špatným vyběhnutím proti centrujícímu Atalovi, který před odkrytou brankou našel neomylně pálícího Gouiriho.

Pražany však inkasovaná branka neotřásla. Přepnuli do vyššího ofenzivního módu a po centru Ševčíka mohl prakticky okamžitě vrátit hostům vedení Olayinka, jenže hlavičkoval přímo do rukavic brankáře.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Gól! Slávistický střelec Peter Olayinka jásá.

O dvě minuty později, když Ševčík z levé strany rozehrál rohový kop, se však Olayinka v tlačenici hlavou prosadil, a tak Slavia podruhé vedla. A než se domácí vzpamatovali, byl rozdíl dvougólový, protože skvěle hrající Olayinka přiťukl míč Holešovi, po jehož centru mezi stopery trknul Sima hlavou míč do branky Nice potřetí - 1:3!

Pražané mají s Nice lepší vzájemný zápas a k jistotě postupu potřebují ze dvou zbývajících zápasů jediný bod.

4. kolo skupiny C Evropské ligy:
OGC Nice - Slavia Praha 1:3 (0:1)
Branky: 60. Gouiri - 14. Lingr, 64. Olayinka, 75. Sima. Rozhodčí: Nyberg - Hallin, Söderqvist (všichni Švéd.). ŽK: Nsoki, Atal, Schneiderlin, Robson Bambu, Boudaoui - Zima, Bořil, Kúdela. ČK: 90.+1 Boudaoui. Bez diváků.
Nice: Benítez - Atal (66. Ndoye), Robson Bambu, Nsoki, Lotomba - Claude-Maurice (72. Boudaoui), Schneiderlin, Reine-Adelaide, Rony Lopes - Gouiri (78. Pelmard), Maolida. Trenér: Vieira.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Holeš (87. Karafiát), Ševčík - Sima (87. Tecl), Lingr (63. Traore), Olayinka (87. Malinský) - Kuchta (82. Provod). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: