Hlavní obsah

Hradec Králové dostal za Hronkovy výroky pokutu 10 tisíc korun

Hokejový klub z Hradce Králové dostal od ředitele extraligy Josefa Řezníčka pokutu deset tisíc korun. Východočechům ji vyměřil za výroky obránce Filipa Hronka, které pronesl po skončení úterního utkání týmu Mountfieldu s Třincem.

Foto: David Taneček, ČTK

Filip Hronek z Hradce Králové diskutuje s rozhodčím.

Článek

Třiadvacetiletý Hronek dal po porážce 0:3 volný průchod nespokojenosti s výkony rozhodčích. Jeho týmu se vedle nastaveného metru vůbec nezdála situace před úvodním - a nakonec i vítězným - gólem útočníka Martina Růžičky z 15. minuty, po němž domácí reklamovali ofsajd.

"Byla to komedie. Tohle jsem ještě nezažil. Nevím, jestli je dovolené něco říct, normálně se někdo úplně zbláznil. Už to nechci zažít. To, co se dneska dělo, bylo hrozný," řekl pilíř obrany Detroitu v NHL, který před startem nové sezony v zámoří vypomáhá Hradci Králové.

"Půlka kluků je unavená, půlka se nedostala do tempa. Na obě strany to bylo divné. Myslím, že rozhodl první gól. Ať si o něm udělá obrázek každý, jaký chce," dodal Hronek.

Podle Řezníčka tím Královéhradečtí porušili herní řád. Kluby totiž musejí zajistit, aby se v den utkání nikdo z jejich hráčů, trenérů ani dalších zástupců nevyjadřoval k výkonu či výrokům rozhodčích.

Reklama

Související témata: