Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 2:1Pardubice pod novým trenérem ožívají, slaví druhé vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Paulovič 1 : 0
12. Jarůšek 1 : 1
41. Mandát 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili v pátečním utkání 21. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad Litvínovem 2:1. Dynamo vyhrálo druhý ze tří zápasů pod novým koučem Richardem Králem, rozhodl bek Juraj Mikuš.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Patrik Demel z Litvínova a Valentin Claireaux z Pardubic

Článek
Fotogalerie

Domácím se povedl vstup do utkání a už po 98 sekundách se dostali do vedení. Obránce Ďaloga po individuální akci nabídl puk před odkrytou branku Paulovičovi, který snadno skóroval. Vyrovnat mohl Zygmunt, šanci na zvýšení náskoku Dynama naopak nevyužil Rohlík.

Litvínov smazal ztrátu v 11. minutě při Poulíčkově vyloučení, kdy se po Demelově střele od modré čáry prosadil z dorážky Jarůšek. Při Lukešově trestu mohl vrátit Východočechům vedení Poulíček a se svým střeleckým pokusem neuspěl ani Svačina.

Na přelomu první a druhé části se hosté ubránili při Jarůškově pobytu na trestné lavici. Godla si pak poradil s Camarovým pokusem. Litvínov nevyužil přesilovku při Rohlíkově trestu a už při plném počtu hráčů na ledě ve 26. minutě neuspěl před odkrytou brankou Patrik Zdráhal. Dynamu zase mohl vrátit vedení Ďaloga, ale litvínovský gólman zasáhl. Stav se nezměnil ani při dalším Jarůškově trestu.

Po 58 sekundách závěrečného dějství se radovali Pardubičtí z opětovného náskoku. Mikušovo nahození z levé strany od modré čáry zapadlo přes clonu před Godlou k bližší tyči. Ve 47. minutě měl možnost odpovědět Patrik Zdráhal, jenže minul. Dynamo si drželo těsný náskok a uhájilo druhý plný bodový zisk v sezoně i při závěrečné power play Litvínova.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Paulovič (Ďaloga), 41. J. Mikuš (Claireaux) - 12. Jarůšek (Demel, Irving). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Bez diváků.
Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Holland, Ďaloga - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara - Paulovič, O. Rohlík, Blümel - T. Zeman, Anděl, Kusý. Trenér: R. Král.
Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, L. Doudera, Kudla, Ščotka - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Petružálek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: