Hlavní obsah

Benevento - Juventus 1:1Juventus bere jen bod! Inter Milán vyhrál a pronásleduje městského rivala AC

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín bez odpočívajícího Cristiana Ronalda překvapivě remizovali v 9. kole italské ligy na hřišti nováčka z Beneventa 1:1. Pro obhájce titulu to byl už pátý nerozhodný výsledek v soutěži. Na druhou pozici se po výhře 3:0 v Sassuolu posunul Inter Milán. Oba týmy ztrácejí dva body na vedoucí AC Milán, soupeř pražské Sparty v Evropské lize má k dobru nedělní zápas s Fiorentinou. Juventus je pozadu o tři body. Verona, za niž odehrál celý zápas záložník Antonín Barák, vyhrála v Bergamu 2:0.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Juventus si připsal už pátý nerozhodný výsledek

Článek
Fotogalerie

Trenér Juventusu Andrea Pirlo se kvůli náročnému programu způsobenému pandemií koronaviru rozhodl pětatřicetiletého Ronalda šetřit. "V týdnu měl nepatrné potíže a raději dal přednost klidu. Je přirozené, že si po reprezentační pauze odpočine. Musíme umět hrát i bez něj," řekl Pirlo pro Sky Sport Italia.

Juventus se ujal vedení v 21. minutě po trefě Álvara Moraty. V nastavení úvodního dějství však srovnal Gaetano Letizia. V závěru utkání dostal Morata červenou kartu. Navzdory další bodové ztrátě zůstávají "Bianconeri" spolu s AC Milán jediným neporaženým mužstvem v Serii A.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Benevento vybojovalo proti favorizovanému Juventusu cenný bod

"Před pár měsíci jsme bojovali na rozblácených hřištích Serie B a teď udržíme krok s Juventusem. Mohli jsme i dokonce vyhrát, kdybychom byli v útoku chytřejší," prohlásil domácí kouč Filippo Inzaghi.

Inter otevřel skóre ve čtvrté minutě zásluhou Alexise Sáncheze. O deset minut později hosté zvýšili po vlastní brance Vlada Chirichese. Po hodině hry stanovil konečný výsledek Roberto Gagliardini.

Sassuolo prohrálo v ligové sezoně poprvé, zatímco tým trenéra Antonia Conteho bodoval v pátém kole po sobě. "V žádném případě to nebyl náš nejlepší výkon v sezoně, jen výsledek. Předvedli jsme mnohem lepší výkony. Výsledek to zkresluje," uvedl Conte.

Verona rozhodla o výhře v Bergamu ve druhé půli. Nejprve se z penalty prosadil Miguel Veloso, pojistku přidal Mattia Zaccagni. Hellas se posunul na šestou příčku, naopak Atalanta nenavázala na středeční výhru v Lize mistrů 2:0 na stadionu Liverpoolu a v Serii A ztratila body potřetí za sebou.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Sassuolo - Inter Milán 0:3 (4. Sánchez, 14. vlastní Chiriches, 60. Gagliardini),
Benevento - Juventus Turín 1:1 (45.+3 Letizia - 21. Morata)
Bergamo - Hellas Verona 0:2 (62. Veloso z pen., 83. Zaccagni).

Reklama

Související témata: