Hlavní obsah

Karviná - Zlín 0:2Poznar vstřelil nejrychlejší gól sezony, Ševci potřetí v řadě slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Poznar 0 : 1
9. Poznar 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína zvítězili v 9. kole první ligy v Karviné 2:0 a po třetí výhře za sebou se posunuli na páté místo neúplné tabulky. "Ševci" rozhodli už v úvodních devíti minutách. Po 35 sekundách otevřel skóre Tomáš Poznar, který vstřelil nejrychlejší gól ligové sezony. Stejný hráč pak za chvíli opět po přihrávce Youby Dramého zvýšil. Kvůli opatřením proti koronaviru se hrálo bez diváků.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tomáš Poznar ze Zlína a Eduardo Santos z Karviné.

Článek
Fotogalerie

Karvinští, kteří předtím porazili Zlín třikrát za sebou při skóre 8:1, doma v lize nebodovali s "Ševci" vůbec poprvé po předchozích čtyřech výhrách. V tabulce jsou Slezané desátí.

"Bylo to povedené i kvůli tomu, že jsme se po rychlých gólech mohli soustředit na obranu. Jsme rádi za tři body i za čisté konto. V Karviné jsme pokaždé prohráli, dokonce nedali ani gól a jsem proto rád, že jsme tu sérii dnes ukončili," řekl na tiskové konferenci Poznar.

Zlín přijel do Karviné povzbuzen výhrou 1:0 nad Plzní z minulého týdne, kterou mu gólem zajistil Poznar. Dvaatřicetiletý útočník potvrdil dobrou formu i dnes. Odražený míč mu poslal hlavou do běhu Dramé, a i když byl Poznar tísněn dvěma protihráči, z hranice vápna zamířil po zemi přesně k pravé tyči. Trefil se po 35 sekundách a o 10 vteřin překonal dosavadní nejrychlejší gól této ligové sezony v podání slávisty Tecla.

V deváté minutě se Poznar radoval znovu. Jiráčkův dlouhý pas do pokutového území posunul Dramé na nabíhajícího útočníka Zlína a ten obstřelil vyběhnuvšího Neumana. Dal svůj pátý gól v ligové sezoně.

"Ten vstup byl famózní. Nepamatuji si, že bych dal dva tak rychlé góly. Naposledy jsem tak rychlý gól dal ve druhé lize, ale určitě ne už ve 35. sekundě. V lize jsem určitě v první minutě gól ještě nedal," řekl Poznar.

Ve 32. minutě mohl snížit Ostrák, který zhruba z 20 metrů trefil břevno. Gólman "Ševců" Dostál měl štěstí, že se poté míč odrazil od jeho těla do vzduchu a balon chytil. V závěru poločasu se neprosadil ani Ndefe, jehož ránu Dostál lapil.

Střídání Karviné nepomohla

Trenér Karviné Jarábek zareagoval o přestávce dvojím střídáním, domácímu se ale dlouho nedařilo dostat se ke střele. Naopak mohli sami inkasovat v 57. minutě, Jiráček však jen trefil vracejícího se Šindeláře.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Dominik Simerský ze Zlína a Lukáš Bartošák z Karviné.

V 73. minutě se už Karvinští radovali z gólu střídajícího Guby, což rozhodčí Orel potvrdil i po shlédnutí opakovaného záznamu. Domácí Papadopulos se však přiznal, že míč prodloužil hlavičkou on a ne hostující Buchta a sudí tak kvůli ofsajdu nakonec branku neuznal.

"Byl jsem přesvědčený, že v té situaci, kdy jsem prodlužoval míč, to ofsajd nebyl. Ale když se mě rozhodčí zeptal, nebudu mu lhát a vzdávat se zodpovědnosti. Stalo se mi to poprvé, u nikoho jsem to ještě neviděl, že se rozhodčímu někdo přiznal. Koho by ale těšilo, že jsme dali gól, který platit neměl," uvedl Papadopulos.

"Řekl jsem rozhodčímu Orlovi, ať se jde zeptat Michala (Papadopulose), který se mu opravdu přiznal, že míč tečoval. Dnešním vítězem zápasu je Michal a já věřím, že se mu to brzy v dobrém zase vrátí. Klobouk dolů před ním. Kdyby rozhodčí gól uznali, do konce by zbývalo ještě 20 minut a Karviná by měla velkou šanci vyrovnat," řekl Poznar.

V 80. minutě nesnížil ani Bartošák, který po nepřímém kopu z pokutového území trefil jen hráče ve zdi. V závěru utkání se v karvinském dresu dostal na hřišti Soufiane Dramé, bratranec francouzského útočníka Zlína Youby Dramého.

9. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Fastav Zlín 0:2 (0:2)
Branky: 1. a 9. Poznar. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hájek - Dorušák (video). ŽK: Smrž - Hlinka, Procházka, Fantiš, Kolář. Bez diváků.
Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik (46. Guba) - Smrž (46. Tavares) - Ostrák (86. S. Dramé), Herc (82. Haša), Qose, Bartošák - Papadopulos. Trenér: Jarábek.
Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Hlinka (90.+1 Kolář), Jiráček - Y. Dramé (86. Janetzký), Poznar (88. Toutou), Čanturišvili. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: