Hlavní obsah

Fábregas chce do Barcelony, prozradil spoluhráč Sagna

MADRID/LONDÝN

Je to už takový kolorit. Krátce po konci sezóny se objeví informace o zájmu o Cesca Fábregase ze strany Barcelony. Trenér Arsenalu Arséne Wenger se stejně pravidelně snaží zájemce z Katalánska od svého kapitána odehnat. Letos ale vše nasvědčuje tomu, že se to francouzskému kouči již nepodaří. Wengerův krajan a jeden z jeho fotbalistů z Arsenalu Bacary Sagna prohlásil, že Fábregas touží oblékat dres Barcelony.

Foto: Kieram Doherty, Reuters

Bude Cesc Fabregas oblékat kapitánskou pásku na dres Arsenalu i v příští sezóně?

Článek

„Mým přáním číslo jedna je Fábregase udržet. Pro mě je to nejlepší záložník na světě a přirozeně na něm tým stavíme,“ prohlásil před nedávnem Wenger, který si dnes čtyřiadvacetiletého Fábregase přivedl z Barcelony před osmi lety. A právě o návratu španělského fotbalisty na Nou Camp se rok co rok spekuluje.

Trenér Arséne Wenger (vpravo) si přeje, aby Cesc Fábregas na Emirats Stadium zůstal.foto: Reuters/Eddie Keogh

„Můžu jen potvrdit, že je pravda, že Cesc chce jít do Barcelony,“ řekl na přímý dotaz Bacary Sagna pro francouzskou radiovou stanici RMC. „Fábregas se chce vrátit do své rodné země, do svého města, kde je celá jeho rodina,“ připomněl, že se Španěl stěhoval do Londýna už v šestnácti letech. „Chce hrát pro jeden z nejlepších týmů světa, Barcelonu. Je to pochopitelné,“ dodal francouzský obránce.

„V tuto chvíli je však stále kapitánem Arsenalu,“ upozornil Sagna. Otázkou však zůstává, zda bude španělský reprezentační záložník navlékat kapitánskou pásku londýnského celku i v příští sezóně. Kanonýři sice hrají pod Wengerem pohledný ofenzivní fotbal, fanoušky a hráče však trápí to, že si na poslední trofej sáhli před dlouhými šesti lety.

Nejedno zklamání zažil Cesc Fábregas v dresu Arsenalu.foto: Reuters/Rafael Marchante

Sám Fábregas ze Španělska vzkázal, že o své budoucnosti zatím nepřemýšlí a užívá si dovolené po další neúspěšné sezóně. Případný odchod však nevyloučil. „Ještě jsem nemluvil s šéfem. On je ten, kdo má právo dělat rozhodnutí. A já stále nevím, zda mě chce prodat, nebo ne,“ řekl Fábregas.

„Mám svoje priority a po všem, co jsem po osmi letech s týmem prožil, nebudu říkat něco, čím bych vše zničil. Vždy jsem se snažil jednat s rozvahou,“ vysvětloval svůj postoj. Přesto naznačil, že ho to do východního Španělska láká. „Barca je nejlepším týmem světa a případný příchod tam by mi garantoval získávání titulů. Každý hráč, který říká, že mu na trofejích nezáleží, lže. Já ambiciózní jsem,“ přiznal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články