Hlavní obsah

AC Milán - Fiorentina 2:0AC Milán porazil Fiorentinu a vede italskou ligu o pět bodů, Lazio padlo

Aktualizováno

I bez zraněného kanonýra Zlatana Ibrahimovice zvítězili fotbalisté AC Milán v italské lize 2:0 nad Fiorentinou a dál jsou posledním týmem bez porážky. V čele neúplné tabulky mají náskok pěti bodů. Na páté místo se o skóre posunula Neapol, která uctila památku zesnulé klubové legendy Diega Maradony nejen potleskem v 10. minutě, ale i výhrou 4:0 nad AS Řím.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalisté AC Milán si poradili s Fiorentinou

Článek

Hrdinou zápasu byl Franck Kessié. Třiadvacetiletý záložník nejprve v 17. minutě přihrál na úvodní gól Alessia Romagnoliho, chvíli poté sám skóroval z penalty. Ve 40. minutě měl k dispozici další pokutový kop, který mu ale brankář Fiorentiny chytil. Milánští si spravili chuť po remíze s Lille v Evropské lize, v níž jsou soupeři pražské Sparty.

Neapol suverénně zvládla přímý souboj o pátou příčku. Na Maradonovu počest bylo utkání symbolicky v 10. minutě přerušeno a argentinského kanonýra, který s desítkou na dresu klub dovedl k dvěma titulům, uctil aplaus všech přítomných. Skóre poté po půlhodině hry otevřel kapitán Lorenzo Insigne, v druhém poločasu přidali další branky Fabian Ruiz, Dries Mertens a Matteo Politano.

Fotbalisté Lazia Řím prohráli s Udine 1:3. Jedinou branku domácích dal z penalty nejlepší střelec minulého ročníku Ciro Immobile, který se trefil v každém z posledních šesti utkání, do kterých v dresu Lazia nastoupil.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Udine se radují z branky

K první výhře nad Laziem po šesti letech vykročilo Udine v prvním poločase trefami Tolgaye Arslana a Ignacia Pussetta, tříbrankové vedení dal hostům v 71. minutě Fernando Forestieri.

Římanům se podařilo snížit až díky penaltě Immobileho. Ten dal za Lazio 108. ligový gól, čímž se osamostatnil na druhém místě v historické tabulce nejlepších střelců klubu.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Lazio Řím - Udine 1:3 (74. Immobile z pen. - 18. Arslan, 45.+3 Pussetto, 71. Forestieri),
Boloňa - Crotone 1:0 (45.+2 Soriano)
AC Milán - Fiorentina 2:0 (17. Romagnoli, 27. Kessié z pen.)
Cagliari - Spezia 2:2 (52. Joao Pedro, 58. Pavoletti - 36. Gyasi, 90.+3 Nzola z pen.)
Neapol - AS Řím 4:0 (30. Insigne, 64. Ruiz, 81. Mertens, 86. Politano).

Reklama

Související témata: