Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 3:2Boleslav začala gólovým uragánem, pak byla ráda za těsnou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Strnad 1 : 0
12. Zbořil 2 : 0
14. Zohorna 3 : 0
30. Camara 3 : 1
55. Tybor 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vedli v nedělním utkání 22. kola Tipsport extraligy nad Pardubicemi už o tři góly, nakonec ale brali těsnou výhru 3:2. Domácí zvítězili potřetí za sebou, Dynamo prohrálo i šestý venkovní zápas v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Článek

Hosté nasadili do brankoviště poprvé zámořskou posilu Daniela Vladaře. První větší práci měl ale jeho protějšek Růžička, který po šesti minutách hry s námahou vytěsnil mimo tři tyče Kolářovu dělovku.

Jako první ale inkasoval brankář Pardubic, když se v polovině první třetiny prosadil z dorážky Strnad. A za dvě minuty bylo v domácích řadách ještě veseleji, když na 2:0 zvýšil v první domácí přesilovce Zbořil a vzápětí druhou početní výhodu proměnil ve třetí gól Zohorna.

Hosté se první gólové radosti dočkali v polovině zápasu, kdy Kolář "napálil" před brankou clonícího Camaru, od nějž doputoval puk do branky. O minutu později jel sám na Vladaře nejlepší domácí střelec Šťastný, ale mezírku mezi betony brankáře Dynama nenašel. Hosté v závěru třetiny nevyužili minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku.

V první polovině třetí třetiny měly mírnou herní převahu Pardubice, ale domácí zkušeně bránili dvoubrankový náskok. A to až do 55. minuty, kdy snížil na rozdíl jediné branky Tybor. Vyrovnat se ale již hostům i přes enormní snahu nepodařilo ani v power play, kterou navíc zkrátilo vyloučení Claireauxe.

22. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. J. Strnad (Šidlík, Cienciala), 12. A. Zbořil (Bernad), 14. R. Zohorna (Šťastný, Ševc) - 30. Camara (J. Kolář), 55. Tybor (J. Kolář). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskaläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.
Pardubice: Vladař - J. Kolář, Nakládal, J. Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Holland, J. Zdráhal - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara Paulovič, Rohlík, Blümel - Zeman, Anděl, Kusý. Trenér: Král.

Reklama

Související témata: