Hlavní obsah

Nejsem hrozba, oponuje Hamilton legendárnímu Laudovi

LONDÝN

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton se ohradil proti tvrzení legendárního Niki Laudy, podle něhož je 26letý závodník šílencem, jehož počínání se brzy někomu na trati vymstí. „Nejsem pro nikoho žádná hrozba,“ prohlásil pilot McLarenu, jenž měl celou řadu kolizí při předjížděcích manévrech v posledních Velkých cenách v Monaku a Kanadě.

Foto: Aly Song, Reuters

Lewis Hamilton touží znovu vyhrávat. Poslední závody mu ale vůbec nevyšly...

Článek

Trojnásobný mistr světa Lauda se s Hamiltonem nepáral, po Hamiltonových excesech v posledním závodě v kanadském Montrealu vypěnil a doporučil FIA, aby závodníka potrestala. „Jinak tomu už nerozumím,“ běsnil Rakušan.

Hamilton měl malér už v Monaku, kde se nejprve střetl na trati s Massou, poté pár kol před koncem i s Maldonadem. V Montrealu pak riskoval v souboji s Webberem a o chvíli později i se Schumacherem. Nakonec málem sestřelil také týmového kolegu a pozdějšího vítěze Buttona.

Hamilton po několika dnech prolomil mlčení a vyjádřil se k Laudově ostré kritice. „Niki si může říkat, co chce. Mě to nerozhodí, když se vám daří, píšou o vás hezké příběhy, když ne, tak je to naopak. Nemyslím, že jsem to v závodě přepískl a s Nikim nesouhlasili ani traťoví stevardi, ani stájový parťák, ani můj tým. Koneckonců, neznám moc lidí, kteří by sdíleli jeho názor,“ prohlásil.

Hamilton se těší, že o víkendu předvede při Velké ceně Evropy lepší vystoupení než v předchozích dvou dílech světového šampionátu. „Miluji to, jak závodím, díky tomu jsem ostatně získal mistrovský titul. V tomhle se rozhodně nezměním, dostalo mě to tam, kde teď jsem. A ukážu to i ve Valencii,“ podotkl Brit.

Reklama