Hlavní obsah

Nula pod dohledem Jágra, pak skalp bývalého zaměstnavatele. Český gólman se dočkal ocenění

Angažmá v Avangardu Omsk, do kterého zamířil na začátku listopadu z čínského Kunlunu, mu zatím vychází na výbornou. Český reprezentační gólman Šimon Hrubec si rychle zvykl na nové spoluhráče a stal se oporou týmu, který je jedním ze spolufavoritů na zisk Gagarinova poháru. Díky výkonům z posledních dvou zápasů byl 29letý Hrubec dokonce vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého týdne Kontinentální hokejové ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec.

Článek

Hrubec nejprve zazářil v pondělí v zápase proti Kazani (3:0), kterým si Omsk připomínal sedmdesátileté výročí od založení klubu. Pod dohledem Jaromíra Jágra, jenž byl coby bývalý útočník Avangardu čestným hostem utkání, vychytal všech osmnáct střel soupeře a připsal si první čisté konto v sezoně.

V neděli pak pomohl k triumfu Omsku 2:1 nad svým bývalým zaměstnavatelem Kunlunem 22 úspěšnými zákroky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený КХЛ (@khl)

Celkem Hrubec po svém příchodu do Omsku odchytal za sibiřský klub, který kvůli rekonstrukci své haly na Sibiři hraje dočasně domácí zápasy už třetí sezonu v Moskevské oblasti, pět utkání a připsal si čtyři výhry. Průměr obdržených gólů na zápas v dresu Avangardu činí 1,21 a úspěšnost zákroků má 94,2 procenta.

Nejlepším bekem týdne byl vedením soutěže zvolen Hrubcův spoluhráč Damir Šaripzjanov, útočníkům kraloval Damir Žafjarov z Nižního Novgorodu a nováčkům zadák Ufy Alexandr Alexejev.

Reklama

Související témata: