Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy se po skončení karantény vrátili do tréninku

Fotbalisté Ostravy se po skončení desetidenní karantény znovu zapojili do společného tréninku. Baník kvůli hromadné nákaze koronavirem v týmu neodehrál ligové zápasy 8. a 9. kola, do nejvyšší soutěže se vrátí sobotním slezským derby v Opavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Zajíc z Baníku Ostrava se spoluhráčem Nemanjou Kuzmanovičem oslavují gól na 3:0 v utkání proti Příbrami. Ilustrační foto.

Článek

Svěřenci trenéra Luboše Kozla dnes měli na Bazalech dvoufázový trénink. Dopoledne byli v posilovně a věnovali se fyzičce, odpoledne absolvovali herní přípravu s míčem.

"Není to jednoduchá situace. Člověk musí přemýšlet i nad tím, v jakém stavu jednotliví hráči jsou. Každý měl jiný průběh, někteří leželi doma s horečkami a pro někoho je zase týden dostačující, protože měl průběh lehčí a v rámci možností se nějak sám udržoval. Tohle bude asi nejtěžší sladit," řekl Kozel pro klubový web.

Ostravští budou mít v prosinci nabitý program. V rozmezí 18 dnů sehrají pět ligových zápasů, náhradní termíny odložených domácích duelů se Slováckem a Libercem ještě nebyly určeny.

"Víme, že nás nečeká lehké období, ale bereme to jako fakt. Jsme v situaci, kdy potřebujeme body. Je důležité, abychom mužstvo dobře připravili a našli optimální složení vzhledem k situaci, jaká tady byla," uvedl Kozel, jenž také prodělal covid-19.

Baník v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže v sedmi utkáních získal osm bodů a v neúplné tabulce je na třináctém místě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: