Hlavní obsah

Kaberle s Krejčím si užijí Stanley Cup v druhé polovině července

NEW YORK

Dvojice českých vítězů Stanleyova poháru Tomáš Kaberle a David Krejčí už zná program domácích oslav s trofejí. Podle neoficiálních informací by Kaberle měl mít pohár k dispozici 20. července, Krejčí o den později.

Foto: ČTK/AP

David Krejčí se Stanleyovým pohárem

Článek

Obránce Kaberle, jenž v minulých hodinách definitivně opustil Boston a stal se novou posilou Caroliny, plánuje uspořádat oslavu v Kladně, útočník Krejčí bude slavit ve Šternberku. Po českém duu zamíří pohár za kapitánem Bruins Zdenem Chárou na Slovensko.

Individuální oslavy vítězů play off zámořské NHL začaly o minulém víkendu, kdy majitel Bostonu Jeremy Jacobs zavezl pohár do národního parku Yosemite. Jako první hráč jej dostane Nathan Horton, který finálovou sérii po faulu Aarona Romea nedohrál.

Poté již bude slavná trofej cestovat do Evropy za Kaberlem a Krejčím, ze Slovenska se přesune do Finska k brankáři Tuukkovi Raskovi a následně zamíří zpět do zámoří.

Čeští reprezentanti již po návratu do vlasti shodně uvedli, že by rádi pohár měli k dispozici ve druhé polovině července. Jejich přání se tak splnilo. "V srpnu bych se už chtěl připravovat na další sezonu. Přílet poháru ale využiji k poslední velké oslavě," řekl Krejčí, jenž plánuje pohár ukázat fanouškům na náměstí v rodném městě.

Nejproduktivnější hráč play off nemá v současnosti stejně jako Kaberle přesně oslavu naplánovanou. "Stanley Cup by měl být nejprve k vidění na hřišti ve Velké Dobré, poté zřejmě proběhne akce na kladenském Sletišti. Večer poté uskutečníme soukromou párty," uvedl otec Tomáše František Kaberle starší pro hokej.cz.

Stanleyův pohár do Česka zavítá po dvou letech, naposledy slavnou trofej přivezli osobní strážci za Petrem Sýkorou, který se v roce 2009 radoval z výhry v play off v dresu Pittsuburghu. Před rokem vyhrálo Stanleyův pohár Chicago, v jehož kádru nebyl žádný český hráč.

Reklama

Související témata: