Hlavní obsah

Od říjnového vítězství nad Slavií izraelská Beer Ševa nevyhrála. Nebyly peníze, doplácíme na to, přiznal její kouč

Praha

Teoretickou šanci na postup ze skupiny Evropské ligy izraelský soupeř pražské Slavie pořád ještě má. Ovšem jen teoretickou, protože s pouhými třemi body za výhru nad Pražany v prvním zápase je uvězněn na samém dnu tabulky, a navíc ani poslední výsledky Beer Ševy nenasvědčují, že by se teorie mohla proměnit v realitu. Vždyť od říjnové výhry nad Slavií už v osmi soutěžních zápasech v řadě nepoznala, jak chutná vítězství. A že by právě v pražském odvetě a pak ještě za týden v domácí konfrontaci s Nice bídnou bilanci zlomila?

Foto: Ammar Awad, Reuters

Elton Acolatse je zraněný a Beer Ševě bude v Praze chybět.

Článek

„Jsme ve složité situaci. V každém utkání mi vypadne z kádru jeden či dokonce dva zranění hráči a není kde brát. Na začátku sezony totiž neměl klub peníze, aby mužstvo posílil," posteskl si trenér izraelského protivníka Pražanů Yosef Abukasis vědom si toho, že jen zázrak by jeho týmu pomohl.

Hapoel by musel vyhrát v Praze a poté porazit doma Nice, a přitom ještě spoléhat, že Slavia v posledním kole prohraje v Leverkusenu.

„Poslední výsledky snížily naše reálné postupové naděje. Navíc nám chybí Acolatse, který je zraněný a nemělo smysl, aby s námi cestoval. Jeho hra je založena na rychlosti a zranění by na něm bylo znát. Nechceme v této situaci riskovat. Raději ať se doléčí, aby byl zdravý," připomněl kouč Hapoelu absenci nizozemského legionáře, který dal Slavii v prvním utkání dva góly.

Očividně smířený s tím, že postup ze skupiny se pro jeho svěřence pohybuje ve sféře utopie. Zvlášť, když mu chybí i další hráči.

V izraelské lize se to projevuje, neboť Beer Ševa figuruje momentálně v tabulce po sedmi kolech až na jedenáctém místě se sedmi body. „Byl bych samozřejmě spokojenější, kdybychom měli o pět či šest bodů víc, ale měli jsme v Evropské lize silnou skupinu. Navíc nás poškodilo snížení finančního rozpočtu, k němuž musel klub sáhnout. Ale otřepeme se, vrátíme se a budeme úspěšnější," sliboval Yosef Abukasis před utkáním v Praze, že v budoucnu přidá Beer Ševa k dosavadnímu jednomu postupu ze skupiny další.

Reklama

Související témata: