Hlavní obsah

Kometa hlásí velký návrat! Přichází mistr světa, který s ní získal extraligový titul

Praha

Hokejové Brno hlásí velký návrat! Kometa se na smlouvě do konce ročníku domluvila se zkušeným šestatřicetiletým obráncem Michalem Barinkou, který už v klubu působil mezi lety 2017 a 2019 a v roce 2018 s ním slavil extraligový titul. Mistr světa z roku 2010 zahájil tuto sezonu ve Vítkovicích, formou hostování odehrál dvě utkání i za prvoligové Kladno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Barinka (vlevo) na snímku s Jakubem Kovářem.

Článek

„Příchod Michala Barinky je reakcí na to, že kvůli mistrovství světa juniorů nám může několik týdnů chybět Standa Svozil, a že obránci působící v NHL se mohou vrátit do svého působiště," říká majitel Komety Libor Zábranský, čímž má na mysli Jakuba Zbořila, Libora Hájka a Filipa Krále.

Obnovenou premiéru v brněnském dresu by si vyškovský rodák, který v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál téměř 600 zápasů, mohl odbýt v pátek, kdy Kometa hostí Olomouc.

Barinka v extralize kromě Brna, Vítkovic a Kladna nastupoval i za České Budějovice a Spartu. Během své kariéry si vyzkoušel i slavnou NHL, za Chicago odehrál 34 zápasů. Působil rovněž ve švýcarské nejvyšší soutěži v Bernu a Fribourgu, v KHL krátce hrál za Jaroslavl. Za národní tým má na svém kontě 62 zápasů, absolvoval tři MS (včetně toho zlatého v roce 2010) a ZOH 2014 v Soči.

Reklama

Související témata: