Hlavní obsah

Házenkářky Poruby posílila reprezentační pivotmanka Vítková

OSTRAVA

Házenkářky Sokolu Poruba dále zbrojí na příští ročník interligy. Ostravský klub dnes na svém oficiálním webu oznámil, že se dohodl na přestupu jednatřicetileté reprezentační pivotmanky Petry Vítkové ze Slavie Praha.

Článek

Příchod Vítkové je dalším zkvalitněním kádru loňského nováčka a zároveň novému ostravskému trenérovi Peteru Beňadikovi řeší komplikace na postu pivota, kde na delší dobu kvůli zranění kolena bude absentovat další členka širšího kádru národního družstva Petra Adámková.

"Moc jsme o její služby stáli a jsme rádi, že se podařilo její příchod dotáhnout. Petra patří k velkým postavám české házené a my věříme, že našemu celku pomůže," uvedl na webu manažer klubu Libor Adámek. Vítková si do Ostravy přináší i zkušenosti ze 79 reprezentačních startů.

Posilování Poruby tím však nekončí, klub jedná o příchodu trenčínské dvojice Alžbeta Rechtorisová, Mária Révajová, které uspěly na testech, na mušce má stále také ostřílenou slovenskou reprezentantku Alžbetu Tóthovou. Ze Slovenska už do týmu přišla Katarína Dubajová ze Šaly.

Reklama