Hlavní obsah

Startuje endurová Šestidenní, i s patnácti českými motocyklisty

KOTKA

Patnáct českých motocyklistů se představí od dnešního dne do soboty na 86. ročníku endurové Šestidenní, která se koná ve Finsku. V okolí Kotky se představí juniorský reprezentační tým a čtyři kluby. Již potřetí za sebou na startu chybí seniorský tým.

Foto: Motoklub Jiřetín

Ilustrační foto

Článek

Barvy juniorů bojujících o takzvanou Stříbrnou vázu budou hájit Patrik Markvart, Radovan Míl, Jakub Šefr a Milan Engel. V roce 2008, kdy junioři na Šestidenní naposledy startovali, obsadili Češi celkově osmé místo. Z aktuální čtveřice se v portugalské Figueira da Foz představil Engel.

V posledních letech již tradičně vyšší ambice než oficiální reprezentační týmy budou mít kluboví zástupci. V barvách týmu Husaberg Czech pojedou zkušení motokrosaři Michal Kadleček, Martin Žerava a Radek Toman, jiřetínský tým ENC Racing CZ nasazuje trojici Luboš Klimeš, Michal Rudolf a Martin Gottvald. Právě Kadleček se Žeravou, ještě společně s Davidem Čadkem, v roce 2008 soutěž klubů vyhráli.

Dva týmy přihlásil i Motosport Božkov, za něhož pojedou Lukáš Hádek, Milan Kurfirt, Jan Kudrnáč, Petr Hušek a Jan Fišer. První tři jako jediní Češi startovali v Šestidenní i před rokem v Mexiku a obsadili ve své kategorii 27. místo.

Vítězství mezi seniorskými Trophy týmu ve Finsku obhajuje Francie, mezi juniory byli před rokem nejrychlejší Španělé.

Reklama