Hlavní obsah

Hradec - Varnsdorf 0:0Votroci ztratili, přezimují však v čele před Líšní. Šemíci konečně poprvé vyhráli

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Fortuna Národní liga servíruje poslední podzimní 12. kolo. Hradec Králové znovu ztratil body remízou 0:0 s Varnsdorfem, přesto přezimuje na první příčce. Druhá je Líšeň po bezbrankové plichtě v Ústí nad Labem, jemuž patří třetí místo. Vyšehrad porazil Blansko 2:1 a konečně se dočkal první výhry v soutěži. V neděli podzim uzavře duel Táborska s Duklou, která klesla až na jedenácté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký brankář Radim Ottmar v akci.

Článek

Vedoucí tým soutěže na závěr podzimu jen remizoval na domácím hřišti s Varnsdorfem. Favorizovaný Hradec byl v utkání aktivnější a vypracoval si řadu příležitostí ke vstřelení branky, ale ani jednu z nich neproměnil. Votroci navíc od 72. minuty dohrávali o deseti bez vyloučeného Leibla. Prosadit se nedokázali ani Severočeši, duel tak skončil bezbrankovou remízou.

Také fotbalisté Ústí nad Labem a Líšně se s podzimem rozloučili bezgólovou remízou. Střelecky aktivnější byli v utkání hosté, kteří po Brakově vyloučení hráli od 81. minuty proti deseti, recept na vítěznou trefu ale nenašli. Líšeň zůstává v tabulce druhá o dva body za Hradcem Králové. Arma se drží o dva body zpátky na třetí pozici.

Viktoria Žižkov, jeden z adeptů na postup do nejvyšší soutěže, byla velmi blízko třetí porážce v řadě. S Jihlavou od 77. minuty prohrávala 0:1, ale aspoň bod Pražanům vystřelil gólem v 90. minutě Elvis Mashike Sukisa.

Chrudim porazila Vlašim 1:0 a potvrdila dobrou formu z posledních týdnů, v nichž třikrát vyhrála a jednou remizovala. Zápas rozhodl během prvního poločasu Ladislav Mužík, který zaznamenal už sedmý gól v sezoně.

Prostějov jen remizoval 2:2 s Třincem. Domácí sice vedli zásluhou Matouška, ale Slezané duel otočili. Prostejov zachraňoval remízu až v závěru. V tabulce zůstává na pátém místě, Třinec je desátý. Strakův tým po čtyřech výhrách v řadě podruhé remizoval.

Šemíci dokázali zvítězit poprvé v sezoně, zvládli otočit utkání proti nováčkovi z Blanska. Moravané sice po Žákově gólu z prvního poločasu vedli, jenže domácí se nevzdali a dvěma trefami rozhodli. Na branku Jana Vejvara z 81. minuty už Blansko zareagovat nedokázalo. Vyšehrad i přes výhru zůstává v tabulce jasně poslední, Blansko je dvanácté.

12. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Adámková - Pečenka, Volf. ŽK: Leibl, Kodeš, Soukeník - Heppner, Zbrožek, Šimon, Novák, Kubista, Richter. ČK: 72. Leibl. Bez diváků.
Ústí nad Labem - Líšeň 0:0
Rozhodčí: Hanousek - Novák, Slavíček. ŽK: Machálek (Líšeň). ČK: 81. Brak (Ústí nad Labem). Bez diváků.
Viktoria Žižkov - Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 90. Mashike Sukisa - 77. Smejkal. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Vodrážka. ŽK: Březina, Pudil, Batioja, Skopec, Mashike Sukisa - Shudeiwa. Bez diváků.
Chrudim - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 13. Mužík. Rozhodčí: Nedvěd - Vaňkát, Poživil. ŽK: Ogiomade (Vlašim). Bez diváků.
Prostějov - Třinec 2:2 (1:1)
Branky: 37. Matoušek, 82. Šteigl - 35. Samiec, 54. Attah. Rozhodčí: Cieslar - Šimáček, Matoušek. ŽK: Omale - Hýbl, Attah, Ngimbi. Bez diváků.
Vyšehrad - Blansko 2:1 (0:1)
Branky: 60. Laňka, 81. Vejvar - 18. Žák. Rozhodčí: Vojkovský - Antoníček, Lakomý. ŽK: Šandera, Laňka, Alexandr, Králíček, Babka - Klusák, Helebrand, Buchta. Bez diváků.

Reklama

Související témata: