Hlavní obsah

Bayern - Lipsko 3:3Dortmund bez zraněného kanonýra Haalanda opět neuspěl

Berlín/Praha
Aktualizováno

Bayern Mnichov doma s Lipskem dvakrát prohrával, nakonec ale v přímém souboji uhájil remízou 3:3 vedoucí příčku v německé fotbalové lize. V 10. kole ztratili body i další účastníci Ligy mistrů Dortmund a Mönchengladbach. Dortmund remizoval 1:1 s Frankfurtem a Mönchengladbach 2:2 na hřišti trápícího se Freiburgu.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fotbalisté Bayernu Thomas Müller (vlevo) a Jamal Musiala se radují z gólu proti Lipsku.

Článek

Ve šlágru kola v Allianz aréně otevřel skóre v 19. minutě Christopher Nkunku, který obešel vybíhajícího Manuela Neuera a zakončil do prázdné brány. Bayern otočil skóre dvěma slepenými góly Jamala Musialy a Thomase Müllera, ale ještě před koncem první půle znovu srovnal křižnou střelou Justin Kluivert.

Ofenzivní duel pokračoval i po přestávce, vedení vrátil Lipsku v 48. minutě Emil Forsberg. Na konečných 3:3 ale upravil v 75. minutě hlavou znovu Müller. Bavorský velkoklub tak udržel dvoubodový náskok před svým rivalem, navíc s ním neprohrál pošesté v řadě.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Zklamaný fotbalista Dortmundu Nico Schulz po zápase s Frankfurtem.

Dortmund neuspěl ani ve druhém utkání bez zraněného kanonýra Erlinga Haalanda, který mu bude chybět minimálně do konce roku. Proti Frankfurtu dokonce prohrával po trefě Daičiho Kamady, alespoň bod favoritovi zařídil druhým bundesligovým gólem osmnáctiletý křídelník Giovanni Reyna. Borussia ztratila body potřetí z posledních čtyř utkání a po odehrání kola může přijít o třetí místo. Frankfurt je po páté remíze v řadě osmý.

V zápase Freiburg - Mönchengladbach daly oba celky po gólu v obou poločasech. Zazářil především domácí Vincenzo Grifo, který proměnil penaltu a na druhý gól nahrál Philippu Lienhartovi. Freiburg přesto čeká už devět utkání na vítězství a drží se těsně nad sestupovým pásmem, Mönchengladbach je sedmý.

Bielefeld si doma poradil 2:1 s Mohučí a ukončil sérii sedmi porážek. Nováček soutěže se tak dostal na 16. místo před dnešního soupeře.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Bielefeld - Mohuč 2:1 (21. Prietl, 31. Doan - 82. Stöger)
Eintracht Frankfurt - Dortmund 1:1 (9. Kamada - 56. Reyna)
Freiburg - Mönchengladbach 2:2 (32. Lienhart, 49. Grifo z pen. - 23. Embolo, 50. Pléa)
Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 2:2 (18. Thielmann, 43. Duda - 29. Arnold, 47. Weghorst),
18:30 Bayern Mnichov - Lipsko

Reklama

Související témata: