Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 1:1Sigma si nechala ukrást vítězství, Příbram už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Houska (penalta) 1 : 0
88. Antwi 1 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Olomouc poosmé v řadě neprohrála, zatímco Příbram teprve potřetí, ale bod pro ni má mnohem větší cenu než pro domácí, kteří měli většinu zápasu převahu, bohužel pro ně bezzubou. Vedení se ujali z penalty, kterou proměnil Houska, v samém závěru zápasu však srovnal Antwi. Příbram přeskočila z posledního místa v tabulce Opavu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Rezek z Příbrami, Šimon Falta z Olomouce a hlavní rozhodčí Jan Petřík.

Článek

Hanáci začali aktivně, krátce po úvodním hvizdu si našel míč po centru Gonzáleze Nešpor, ale z dobré pozice přestřelil. Krátce nato mu po teči Chytila chyběl kousíček, ale Kočí byl rychlejší. Do třetice v první desetiminutovce vedl slibnou akci Falta, centr však přetáhl. Hosté se do té doby převážně bránili, sice se dostali k šestnáctce Sigmy, ale k zakončení nikoliv. Byli rádi, když domácí vytlačili z vlastní poloviny. Olomouc obléhala příbramskou šestnáctku, ale překonat zformovanou obranu se jí nedařilo. Houska připravil šanci Faltovi, pro něho byla ale Kočího branka příliš nízká.

Tlak Olomouce pokračoval, ale když za šestnáctou vypálil Houška, chyběl mu metr, aby se balon vešel mezi tři tyče. Po rohovém kopu nedokázal branku trefit zblízka ani Chytil. Ze třiceti metrů pak pálil stoper Poulolo, ale ani on nebyl úspěšný, jeho ráně chyběly centimetry. Do vedení se domácí dostali ve 37. minutě. Po centru Gónzáleze stáhl Nový vyskakujícího Nešpora a sudí ukázal na penaltu. Míč si postavil Houska a ránou k tyči oslavil svůj 150. ligový zápas. Jeho další pokus, stejně jako Chytilův sice rozvlnily síť, ale jen tu za brankou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Příbrami Ondřej Kočí inkasuje z penalty.

Nejmenší na hřišti urval bod

Po změně stran hosté zvýšili tempo a domácí dokonce přestříleli. První šanci měl Voltr po centru Zorvana. Dostal se před Hubníka, ale míč skončil těsně vedle tyče. Voltr dostal další příležitost, když poslal do šestnáctky trestný kop Pilík, příbramský útočník ale míč dobře netrefil a Mandous si s ním lehce poradil. Deset minut před koncem Hubník odkopl balon jen na Folprechta, který pohotovou střelou orazítkoval tyč.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Davidu Houskovi (vlevo) z Olomouce, který právě proměnil penaltu, gratulují spoluhráči Martin Nešpor a Martin Hála.

Sigma se ve druhé půli zatáhla a začala bránit jednogólové vedení. K nebezpečné střele se dostal jen Zifčák, který mířil ale do středu brány, kde stál Kočí. A tak přišel trest, z pohledu Příbrami odměna za aktivitu. Voltr odcentroval téměř od brankové čáry, maličký Antwi předskočil obránce a hlavičkou zády k brance srovnal.

10. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)
Branky: 37. Houska z pen - 88. Antwi. Rozhodčí: Petřík - Caletka, Dohnálek - Machálek (video). ŽK: Poulolo, Nešpor, Houska - Folprecht, Nový, Vávra. Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Poulolo, Hála - González (78. Zifčák), Chytil (68. Breite), Houska (87. Zahradníček), Greššák, Falta - Nešpor (86. Beneš). Trenér: Radoslav Látal.
Příbram: Kočí - Nový (74. Tregler), Kleščík (74. Vais), Soldát, Cmiljanovič - Pilík (84. Kvída), Zorvan (74. Antwi), Rezek, Folprecht, Vávra (74. Svoboda) - Voltr. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice