Hlavní obsah

Hellas Verona - Cagliari 1:1Barák se podílel na gólu Verony, lize dál vládne AC Milán

Řím/Praha
Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Antonín Barák se v 10. kole italské ligy podílel na gólu Hellasu Verona v zápase s Cagliari, který skončil 1:1. Vedoucí AC Milán vyhrál na hřišti Sampdorie Janov 2:1 a vítězně se naladil na čtvrteční duel Evropské ligy na hřišti Sparty. Soutěži vévodí nadále s pětibodovým náskokem na městského rivala Inter. Úvodní poločas v dresu Sampdorie odehrál další český reprezentant Jakub Jankto.

Foto: Paola Garbuio, ČTK/AP

Fotbalista Verony Mattia Zaccagli (vlevo) slaví se spoluhráči gól proti Cagliari.

Článek

Neapol zvítězila 4:0 v Crotone a posunula se díky lepšímu skóre na třetí místo před Juventus Turín. Sassuolo remizovalo na hřišti AS Řím 0:0 a na páté příčce se udrželo o bod před svým soupeřem.

Šestadvacetiletý záložník Barák odehrál celý zápas a v 21. minutě byl u zrodu gólové akce. Poslal za obranu hostů Federica Dimarca, který předložil míč před prázdnou bránu střelci Mattiovi Zaccagnimu. V 48. minutě ale vyrovnal Razvan Marin. Verona nedokázala Cagliari oplatit pohárovou prohru 1:2 z předminulého týdne.

Hellas, který šest z posledních sedmi ligových zápasů neprohrál, nenavázal na překvapivé vítězství 2:0 z minulého kola na hřišti Atalanty Bergamo. V tabulce zůstal na osmém místě.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Samu Castillejo z AC Milán slaví svůj gól v utkání proti Sampdorii.

AC Milán po čtvrtečním postupu do vyřazovací fáze Evropské ligy potvrdil dobrou formu na hřišti Sampdorie, i když se dál musel obejít bez zraněného nejlepšího střelce Zlatana Ibrahimovice. Na konci první půle otevřel skóre z penalty Franck Kessie, v 77. minutě zvýšil Samu Castillejo poté, co byl na hřišti necelou minutu.

Sampdorii se o šest minut později zásluhou povedené hlavičky Albina Ekdala podařilo už jen snížit. AC Milán v Serii A skóroval alespoň jednou ve třicátém zápase v řadě a vyhrál v tomto ročníku už poosmé. Z osmnácti soutěžních zápasů v sezoně prohrál jediný.

Fotbalisté Neapole využili v Crotone přesilovku, kterou hráli od 50. minuty po vyloučení Jacopa Petriccioneho. Po gólu nejlepšího střelce Lorenza Insigneho z první půle přidali v početní výhodě ještě tři branky.

SSC vyhrál i čtvrté utkání Serie A na hřišti soupeře, ke kterému v tomto ročníku nastoupil. Zápas na hřišti Juventusu, který se nehrál kvůli onemocnění části týmu Neapole koronavirem, byl zkontumován výsledkem 3:0 ve prospěch Juventusu.

Sassuolo naopak nezužitkovalo početní převahu, poté co byl už ve 41. minutě vyloučen po druhé žluté kartě španělský útočník Římanů Pedro. V 75. minutě sice dopravil míč do branky slovenský záložník Lukáš Haraslín, gól ale nebyl kvůli ofsajdu uznán. V první půli zase sudí odvolali branku domácího Henrika Mchitarjana kvůli předchozímu faulu.

AS Řím neprohrál ve třináctém z posledních 14 soutěžních zápasů, Sassuolo nezískalo body v jediném z posledních 10 ligových zápasů.

Bez branek se rozešly i Parma s Beneventem. Zápas Udine - Atalanta byl odložen kvůli nezpůsobilému terénu.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
Hellas Verona - Cagliari 1:1 (21. Zaccagni - 48. Marin)
AS Řím - Sassuolo 0:0
Parma - Benevento 0:0
Crotone - Neapol 0:4 (31. Insigne, 58. Lozano, 76. Demme, 90.+1 Petagna)
Sampdoria Janov - AC Milán 1:2 (83. Ekdal - 45. Kessie z pen., 77. Castillejo).
Zápas Udine - Bergamo byl odložen kvůli nezpůsobilému terénu

Reklama