Hlavní obsah

Liberec - Zlín 2:4Hokejisté Liberce prohráli popáté v řadě, doma nestačili na Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kubiš 0 : 1
16. Vlach 1 : 1
22. Novotný 1 : 2
26. Ondráček 1 : 3
51. Birner 2 : 3
59. Kubiš 2 : 4
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Zlína zvítězili ve 25. kole extraligy na ledě Liberce 4:2 a napravili tak páteční porážku z Plzně. Naopak Bílým Tygrům se i nadále nedaří a prohráli už popáté za sebou, doma neuspěli čtyřikrát v řadě. I přesto zůstávají Severočeši na sedmém místě tabulky, Zlín je jedenáctý.Dvěma góly se na výhře hostů podílel Pavel Kubiš.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Článek

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří navíc hned po minutě hry dostali možnost přesilovky. Se střelou Rosandiče i dorážkou Vlacha si ale poradil brankář Kašík. Po skončení přesilové hry Rachůnek krásně našel Lence, Kašík se ale skvěle přesunul.

Udeřilo tak na druhé straně a do vedení šli hosté. Z první vážnější šance otevřel gólový účet zápasu na brankovišti nikým nehlídaný Kubiš. Tygři mohli rychle odpovědět, Zachara ale vychytal Kašík. Výborný zákrok si následně připsal také strážce liberecké branky Pavelka, který parádně lapil šanci Karafiáta. Poté hráli Severočeši v početní výhodě a do Lencovy přihrávky se opřel Vlach, který střelou bez přípravy vyrovnal.

Druhou část začínali Berani přesilovkou a vzali si své vedení zpět. Herman nabil na modrou čáru Novotnému, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Vyrovnání měl na hokejce hned vzápětí Zachar, tváří v tvář Kašíkovi ale neuspěl. A tak se trefili znovu Zlínští, když Gazdův pas zpoza branky uklidil za Pavelkova záda pohotový Ondráček.

Liberec se snažil o rychlou odpověď, Lenc ale v ideální pozici mířil těsně vedle. Hra se poté rychle přelévala a šance byli k vidění na obou stranách. Pavelka podržel svůj tým při střele Ference, Kašík zase zneškodnil nebezpečné pokusy Knota a Jelínka.

Domácí trenér Augusta do třetí třetiny proházel útočné formace a Liberec se musel tlačit dopředu. V dobré palebné pozici se ocitnul Hrabík, Kašík měl s jeho střelou plné ruce práce.

Berani už se ve třetím dějství nikam nehnali a soustředili se na bránění svého náskoku. V 51. minutě utkání ale vybojoval v útočném pásmu puk Lenc, po jehož krásné přihrávce vrátil domácí na dostřel Birner. Bílým Tygrům dodala vstřelená branka energii a rázem jich byl plný led.

Zlín ale v čele s výborným Kašíkem s vypětím všech sil odolával. Liberec to ještě v samém závěru zkusil při hře bez brankáře, zlínské vítězství ale podtrhnul svým druhým gólem v utkání Kubiš.

25. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. J. Vlach (Lenc, Rosandič), 51. Birner (Lenc, Filippi) - 8. Kubiš (Vopelka), 22. M. Novotný (Karafiát, Kubiš), 26. Ondráček (Gazda), 59. Kubiš (Vopelka, Ferenc). Rozhodčí: Hradil, Horák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
Liberec: J. Pavelka - Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner, Havlín - Pekař, Filippi, Birner - Lenc, Bulíř, T. Rachůnek - Šír, P. Jelínek, A. Musil - Zachar, Hrabík, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Zlín: Kašík - Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Dluhoš, Gazda, Žižka - Karafiát, Herman, Köhler - Vopelka, Honejsek, Kubiš - Václavek, P. Sedláček, Okál - Šlahař, Poletín, Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články