Hlavní obsah

VIDEO: Kouč Arsenalu zahrnul Rosického superlativy, Van Persie se přidal

UDINE

To nebyl kámen, ale celá skála, která kouči Arsenalu spadla v italské Udine ze srdce. A kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický na tom měl obrovskou zásluhu. „Cítil jsem, že nám chybí více kreativity uprostřed hřiště, proto jsem Tomáše do druhé půle poslal. A on měl velký vliv na naši hru a výkon po změně stran,“ vychvaloval Rosického na klubových stránkách Arsenalu trenér Wenger po odvetě čtvrtého předkola Champions League, v níž jeho kanonýři vyhráli v Udine 2:1 a zajistili si postup do hlavní soutěže.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Fotbalisté Arsenalu Andrej Aršavin (vlevo) a Tomáš Rosický.

Článek

Pro Arsenal by bylo katastrofou, kdyby se do Champions League nedostal. Start do nového ročníku Premier League měl mizerný, neboť z prvních dvou zápasů vytěžil jediný bod, Fábregase prodal do Barcelony a Nasriho do Manchesteru City, avizovaný příchod Brazilce Kaká z madridského Realu vázne na financích a  hráčových požadavcích na plat 153 tisíc liber týdně. Žádný div, že se Wenger ocitá v nelítostné palbě kritiky.

Výhrou v Udine a postupem do Champions League však nejhorší chvíle zažehnal, i když po první půli mu muselo být všelijak. Kanonýři totiž po domácí výhře prohráli v odvetě stejným poměrem a hrozilo, že po čtrnácti letech budou v základní skupině Ligy mistrů absentovat.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger během zápasu v Udine.foto: Reuters/Giorgio Benvenuti

„Proto šel na hřiště ve druhé půlce místo Frimponga Rosický, aby vnesl do naší hry více kreativity. A skutečně měl na dění po přestávce velký vliv,“ chválil Wenger českého záložníka, s nímž dělali kluboví lékaři před utkáním možné i nemožné, jen aby dali jeho zhmožděnou nohu dohromady.

„Tomáš byl skvělý. Přišel a hrál neuvěřitelně dobře, takže pomohl celému mužstvu,“ přidával se k superlativům na Rosického adresu i střelec vyrovnávacího gólu kanonýr Nizozemec Van Persie.

Wenger pochopitelně chválil brankáře Szcszesneho, který za stavu 1:1 zlikvidoval pokutový kop, k jehož exekuci se postavil střelec vedoucího gólu Udine Di Natale. Vychvaloval i novou akvizici Gervinha, jenž přišel z Lille a druhou brankou stvrdil postup jeho mužstva. „Mnohokrát před jeho příchodem jsem řekl, že to bude přesně hráč pro nás. Teď se to potvrdilo, protože byl velice nebezpečný,“ kvitoval výkon  čtyřiadvacetiletého útočníka z Pobřeží slonoviny Wenger.

Po zápase byl kouč klidný a spokojený. Určitě i z toho, že mu UEFA pozměnila vynesený trest a dovolila mu o přestávce vstoupit do kabiny. „Bylo to moc důležité. Mám nějaké zkušenosti a potřeboval jsem je předat mužstvu. aby zachovalo klid a nedělalo hlouposti,“ smál se Wenger.

„Počtrnácté v řadě budeme hrát Ligu mistrů, což jen dokládá, jak silnou pozici náš klub má. A navíc  - máme nový stadión, fantastické fanoušky, silný tým a navíc jsme ve velmi dobré finanční situaci. Někdy je dobré zachovat si odstup a nemluvit hned o katastrofě, kterou nám mnozí předvídali,“ rýpl si Wenger do svých kritiků.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články