Hlavní obsah

Nenabažil se. Holyfield chce v 48 letech další titul. Postaví se do ringu i v Praze?

PRAHA

Stále má živočišnou sílu, kterou chce světu dokazovat, touží po adrenalinu, emocích. Evander Holyfield nehodlá jít do boxerského železa, pořád má hlad se bít. Osmačtyřicetiletý bojovník si vyhlédl další kořist. V sobotu o světový titul v těžké váze organizace WBA svedou boj Alexander Povetkin a Ruslan Čagajev. A vítěze Američan chce. Ten chlapík, který může za pár měsíců boxovat i v Praze!

Foto: ČTK/AP

Evander Holyfield (vlevo) a Mike Tyson ve společnosti moderátorky Oprah Winfreyové

Článek

„Miluji box, cítím se v pohodě, chci se opět stát mistrem světa,“ prohlásil Holyfield pro boxingscene.com před sobotním kláním, které se uskuteční v německém Erfurtu. Právě na návštěvě u západních sousedů boxerská legenda testovala své šance na další možný duel. A to s promotérem Povetkina, který doposud všech svých jedenadvacet zápasů v kariéře vyhrál.

Proti němu se postaví Čagajev, který ví, jaké je mít v moci tento mistrovský pás. Ten mu patřil, když zdolal obrovitého Nikola Valujeva.

„Chci boxovat s vítězem. Zápas by měl být velmi zajímavý. Povetkin je pro mě favoritem. Je neporažený, je mistrem světa, stal se olympijským vítězem,“ vyslal Holyfield svoji předpověď před víkendovým kláním. A právě on se může za pár měsíců představit i v Praze. A ne jako host galavečara, což byl příklad legendárního Mike Tysona, který přijel v březnu.

Holyfield v Praze? Padesát na padesát 

Promotéři chtějí, aby Holyfield přijel i s boxerským nádobíčkem. „Po prázdninách máme dohodnutá další jednání, snad se rychle dohodneme, vidím to padesát na padesát. Pokud by přijel, tak chceme, aby měl v Praze zápas,“ řekl Sport.cz Pavol Mucha, jeden z mužů, který se snaží o příjezd další ikony světového boxu. Tysona mají Mucha s Ladislavem Kutilem za sebou, teď je tu další těžký kalibr z Ameriky.

Boxer z Alabamy je čtyřnásobným světovým šampiónem. V těžké váze slavil titul mistra světa poprvé v roce 1990. Naposledy vstoupil do ringu v květnu v Dánsku s Brianem Nielsenem, vyhrál technickým k.o. Další výhra od té první, ta se přitom datuje už k roku 1984!

Reklama

Související témata: