Hlavní obsah

Rozpačitá Barcelona: Plzeň je českou Popelkou naší skupiny

PRAHA

Slavná Barcelona je tak trochu rozpačitá ze soupeřů, které dostala do své skupiny Champions League. Řeč pochopitelně není o AC Milán, neboť souboje s rossoneri budou pro obhájce trofeje šlágrem a „kasamačem“ současně, jenže běloruský Borisov a česká Plzeň Katalánce straší. „Hlavně to cestování do neznáma,“ povzdechl si sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta hned po losování.

Foto: Gustau Nacarino , Reuters

Sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta společně s Fábregasem po jeho příchodu na Nou Camp.

Článek

Český a běloruský mistr působí na katalánský velkoklub shodně jako exoti. „Hlavně Plzeň, nepochybně nejslabší klub bez jakýchkoli zkušeností z Champions League, bude muset tvrdě pracovat, aby nezůstala daleko pozadu za ostatními. Snad jen to, že ji ostatní budou považovat za českou Popelku této skupiny, ji může pomoci,“ cituje španělský Don Balón, stejně jako další servery experty glosující složení jednotlivých skupin Champions League.

Kompletní hráčský kádr Barcelony pro letošní sezónu.foto: www.fcbarcelona.cat

Někdejší slavný gólman Andoni Zubizarreta působící nyní v roli sportovního ředitele Barcelony se ovšem vyjadřuje uhlazeněji a diplomatičtěji. „Naše skupina je velice různorodá. Na jedné straně AC Milán, klub slavný a s velkou historií, jako máme my, s výborným mužstvem vyznávajícím kolektivní pojetí a přitom poskládaným z velkých individualit v čele s Ibrahimovičem. A na straně druhé český a běloruský soupeř, týmy, které jsou pro nás úplně nové,“ meditoval po losu Zubizarreta.

„Ale zase nám umožní nové věci a jiné fotbalové styly. I když jde ale o méně zkušené soupeře v elitní soutěži, určitě to s nimi budou těžké a náročné zápasy,“ dodával.

Hned však naznačil, že větší strach než ze soupeřů má Barcelona z dlouhého cestování do neznáma. „Nevybereme si. Liga mistrů už je prostě taková, že se za soupeři musí cestovat. Nás čeká Minsk a Praha, což je do jisté míry znepokojující, neboť to představuje dlouhé hodiny a stovky a tisíce kilometrů. Budeme proto muset udělat všechno pro to, aby tyto výlety byly pro naše hráče maximálně pohodlné,“ dodával sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta.

Reklama

Související témata: