Hlavní obsah

VIDEO: Pro Farrara a Golaše skončila po pádu cyklistická Vuelta

MADRID

Pro amerického cyklistu Tylera Farrara a Poláka Michala Golaše skončila kvůli zraněním z pádu v páteční etapě letošní Vuelta. Po jejich střetu došlo několik set metrů před cílem sedmé etapy k hromadné kolizi, která postihla i favority na celkové vítězství Vincenza Nibaliho nebo Joaguíma Rodrígueze.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Americký cyklista Tyler Farrar

Článek

Sprinter Farrar i vrchař Golaš přitom ještě v pátek večer naznačovali, že budou v závodě navzdory zraněním pokračovat. "Golaš má v obličeji 17 stehů. Říká, že ty se počítají dvojnásobně, takže tím překoná 33 stehů Johnnyho Hoogerlanda! V sobotu odstartuje," uvedl v pátek mluvčí Golašovy stáje Vacansoleil s narážkou na Nizozemce Hoogerlanda, jenž dokončil letošní Tour de France navzdory těžkému zranění po pádu do ostnatého drátu.

Dnes nicméně tým oznámil, že polský cyklista se stehy v ústech, na bradě a pod nosem pokračovat nemůže. "Spal jsem jen hodinu. Bohužel mi nezbývá nic jiného než odjet domů. Moje žena je doktorka, takže budu v dobrých rukou," uvedl vítěz vrchařské soutěže na závodu Kolem Polska a pátý muž z nedávného testovacího závodu na olympijské trati v Londýně.

Američan Farrar navzdory bolavé kyčli dokonce do dnešní etapy odstartoval, ale brzy z kola slezl a odstoupil. Ostatní účastnici nehody pokračují.

Sarkastickou poznámku na Twitteru si neodpustil nejlepší spurtér současnosti Mark Cavendish, jenž po svém úterním odstoupení sleduje Vueltu jen v televizi. "Koukal jsem na ten hromadný pád na Vueltě. Jsem zvědavý, kdo jako první napíše, že za to můžu já," napsal Brit, jenž je často kritizován za agresivní styl.

Reklama