Hlavní obsah

Dobře, že se od Chelsea moc nečeká. Ať se mluví o Manchesteru, těší Lamparda

Fotbalisté Manchesteru United a City prožívají famózní start do sezóny, na jejich zápasy pějí novináři ódy a ostatní aspiranti na titul v Premier League zatím zůstávají v jejich stínu. Senzační entrée hlavních konkurentů ale nechává rivaly z Chelsea dosud v klidu, alespoň podle záložníka Franka Lamparda.

Článek

United i City se o víkendu blýskli kanonádou a usadili se na čele tabulky Premier League s průměrem čtyř vstřelených branek na zápas. To Chelsea, která by se po roce opět ráda vrátila na trůn, se zatím se značnými obtížemi probojovala ke dvěma výhrám nad celky ze spodní části tabulky a momentálně rozhodně nijak neoslňuje.

Podle Lamparda ale přijde čas, kdy Chelsea vytře všem pochybovačům zrak. „Teď je ještě příliš brzo. Zatím nám to ještě nešlape naplno,“ vysvětlil záložník Blues. Ti zatím zaostávají za vedoucím duem o dva body a jejich hra rozhodně nevzbuzuje u jejich fanoušků optimismus.

Týmy jsou teď špatně čitelné

„Viděl jsem spousty zápasů. Když se podíváte na Manchester City, tak musím říct, že vypadali velmi dobře. Jenže jeli do Boltonu a dostali tam dva góly. Týmy jsou takhle na začátku sezóny ještě dost špatně čitelné,“ pokračoval Lampard.

Hráči Chelsea se stále adaptují na metody nového kouče André Villase-Boase, který poprvé poslal v sobotu do hry Romea Lukakua a Juana Matu. Tým ze Stamford Bridge zatím žádnou slávu nesklízí a zůstává spíše v ústraní, což Lampard kvituje.

„Může být celkem fajn, když se mezi lidmi o nás tolik nemluví a taky to, že ostatní týmy utrácely více než my. Můžeme se soustředit jen sami na sebe. Někdy je docela dobré, když se od Chelsea neočekává, že všechno vyhraje, jako tomu bylo v minulých letech. Je teď na nás, abychom lidi přesvědčili, že nemají pravdu. Teď je důležité sbírat dobré výsledky a dostat se do optimální pohody,“ dodal Lampard.

Reklama

Související témata: