Hlavní obsah

Jednadvacítka se sešla nekompletní, chybět bude zraněný Novák

PRAHA

Česká fotbalová jednadvacítka se dnes v Praze sešla před kvalifikačním utkáním s Arménií. Trenér Jakub Dovalil však bude mít zpočátku nekompletní kádr, jelikož Mladá Boleslav, Hradec Králové, Olomouc a Sparta uvolní své hráče až po zápasech Ondrášovka Cupu. K týmu se navíc nepřipojí jablonecký obránce Filip Novák, který má zraněný kotník.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenér fotbalistů do jednadvaceti let Jakub Dovalil

Článek

V Praze se ráno sešli fotbalisté z Čech spolu s krajánky Markem Štěchem, Janem Lecjaksem a Pavlem Čmovšem. Zbytek hráčů se k týmu připojí až v Uherském Hradišti, kde se budou lvíčata týden připravovat na duel s Arménií.

"Je třeba, aby se hráči spolu co nejvíce sehráli. Proto jsme zvolili relativně dlouhý reprezentační sraz. Jde o stále se tvořící tým, potřebujeme každou přípravu," řekl Dovalil, který má v týmu čtyři nováčky.

Za zraněného Nováka zatím nehodlá povolat nikoho dalšího. A to i přesto, že mu bude první dva dny přípravy chybět šest hráčů kvůli klubovým povinnostem v Ondrášovka Cupu. Jde o Kadlece, Hušbauera, Chramostu, Koubka, Koutného a Navrátila.

Nešťastná situace

"Je to trochu nešťastná situace. Chtěli jsme kvalitně potrénovat, ale chybí nám šest povolaných hráčů. Musíme se s tím popasovat, ale mám takový pocit, že jsme jediní v Evropě, kteří musejí řešit takové problémy," řekl Dovalil.

Podle reglementu FIFA jsou však kluby povinny uvolnit své hráče pro reprezentaci minimálně čtyři dny před utkáním. "To znamená, že vzhledem k tomu, že s Arménií hrajeme až v úterý, teoreticky kluby mohou hráče uvolnit až v pátek. Pochopitelně to je čistě právní výklad, celá věc má i jiný, řekněme lidský rozměr a chápu trenéra Dovalila, že je rozladěný. Je to čistě věc ochoty ze strany klubů," dodal technický ředitel FAČR Dušan Fitzel.

V pátek jednadvacítka sehraje neoficiální modelové utkání s 1. FC Slovácko, na jehož stadionu pak 6. září přivítá Arménii. "Arméni jsou kvalitní tým. V červnu porazili Černou Horu a nečeká nás rozhodně jednoduchá konfrontace," míní trenér Dovalil.

"Určitě je není radno podceňovat. Budou to houževnatí, technicky vybavení hráči. Určitě ale chceme vyhrát," dodal jeden z nejzkušenějších členů kádru Lecjaks.

Reklama

Související témata: