Hlavní obsah

Hartig odchází na půlroční hostování do Slovanu Bratislava

PRAHA

Fotbalový útočník Lukáš Hartig opouští kádr pražských Bohemians 1905 a bude na podzim hostovat ve Slovanu Bratislava. Oživí tak spolupráci s trenérem Vladimírem Weissem, pod kterým působil v Artmedii Petržalka. Tehdy s ním hrál v Lize mistrů, nyní si vyzkouší Evropskou ligu.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Hartig míří do Slovanu.

Článek

Slovan postoupil nečekaně přes AS Řím do druhé nejprestižnější evropské soutěže a shání posily. Ve středu přivedl Iva Táborského z Mladé Boleslavi a dnes se dohodl na příchodu Hartiga. Tomu Bohemians dovolili odejít i vzhledem k jeho zásluhám.

"I když se rozhodnutí o uvolnění Lukáše nerodilo lehce zejména ze sportovního a fanouškovského hlediska, vyšli jsme žádosti Slovanu Bratislava vstříc. Doufáme, že to bude nový impulz zejména pro naše mladé hráče, aby dočasnou absenci Lukáše nahradili zvýšeným úsilím a hartigovskou bojovností," uvedl na webu Bohemians 1905 ředitel klubu Ladislav Valášek. "Navíc jsme tím dořešili část starého dluhu vůči Slovanu Bratislava," dodal.

Čtyřiatřicetiletý Hartig si evropské poháry zahrál už v dresu Sparty, s níž bojoval v Lize mistrů. Nyní se těší na šanci nastoupit v Evropské lize proti Salcburku, Paris St. Germain a Bilbau. "Chci poděkovat vedení Bohemky, že mě uvolnilo. Hlavně jsem přesvědčen, že kluci budou dál bojovat, aby se v tabulce pohybovali co nejvýše, až se v zimě do Bohemky vrátím," řekl Hartig.

V dresu Slovanu doplní další Čechy Táborského, Jiřího Kladrubského a Radka Dosoudila.

Reklama

Související témata: