Hlavní obsah

Balotelli bude hrát druhou ligu za Berlusconiho Monzu

Monza

Italský fotbalový útočník Mario Balotelli, jenž byl od léta bez angažmá, bude hrát v druhé italské lize za Monzu. Talentovaný hráč, jehož kariéru brzdily výstřelky a propady formy, se v novém působišti dohodl na smlouvě do konce sezony.

Foto: Twitter

Mario Balotelli už našel nové angažmá

Článek

V Monze se Balotelli setká s několika známými tvářemi z předchozích dvou působení v AC Milán. Klub vlastní bývalý italský premiér Silvio Berlusconi, jeho sportovním šéfem je Adriano Galliani a hlavním trenérem bývalý milánský kouč Christian Brocchi. V Monze také působí někdejší Balotelliho spoluhráč Kevin-Prince Boateng.

Podle médií bude brát Balotelli v Monze půl milionu eur ročně, ve svém předchozím působišti Brescii měl dvojnásobek. V Brescii vicemistr Evropy z roku 2012 skončil v létě poté, co klub sestoupil do druhé ligy.

"Děkuju panu Berlusconimu za šanci, kterou mi dává. Udělám vše pro to, aby Monza dostala do Serie A," uvedl Balotelli, jenž má pro případ postupu mezi elitu slíbený bonus. Italská média uvedla, že se Balotelliho agent Mino Raiola při jednání o angažmá v Monze vzdal své provize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Italský útočník Mario Balotelli.

Balotelli, jenž se narodil v Palermu ghanským imigrantům, působil ve věhlasných klubech Interu a AC Milán, Manchesteru City či Liverpoolu. Od roku 2016 hrál za Nice, Marseille a naposledy Brescii, s níž se rozešel ve zlém. V italské reprezentaci nastoupil k 36 zápasům a vstřelil 14 gólů.

Reklama

Související témata: