Hlavní obsah

Zvládl jsem Inter, tak Skoty zvládnu také, tvrdí Vacek

Karel Felt (Glasgow)Právo

Záložník Kamil Vacek (24) měl v posledních dnech hodně napilno. Poslední srpnový čtvrtek pozdě večer odjížděl z Letné smutný pro vyřazení Sparty z Evropské ligy. O nějakých dvanáct hodin později ve Veroně podepsal čtyřletou smlouvu s tamním klubem Chievo a v sobotu si zahrál poločas přípravného utkání proti Interu Milán. V neděli se vrátil do Prahy na sraz reprezentace...

Foto: Petr Horník, Právo

Kamil Vacek na reprezentačním srazu

Článek

Stihl jste se vůbec rozloučit se spoluhráči na Letné?

Určitě ne tak, jako bych si přál. Hlavně proto, že jsme s Vasluí vypadli a nebyla na nějaké loučení nálada. Snad to uděláme v lepším rozpoložení třeba na jaře po titulu...

Chievo na vás hodně spěchalo?

Máte pravdu, že to bylo hrozně rychlé. Musím ale zdůraznit, že o mne měl tento italský klub velký zájem. Dokonce tak velký, že přistoupil i na podmínku, abych mohl dohrát kvalifikaci Evropské ligy za Spartu. V pátek brzy ráno jsem pak letěl do Verony. Musel jsem dopoledne stihnout podpis kontraktu, protože se nevědělo, jestli přeci jenom nezačne o víkendu Serie A. Chievo mě chtělo stůj co stůj zaregistrovat ještě ten den, což se povedlo.

Jenže start Serie A byl odložen...

Soutěž nezačala, ale mohl jsem v sobotu alespoň nastoupit do přípravného utkání s Interem Milán. S mužstvem jsem před tím stihl jeden trénink.

Lékařskou prohlídku jste absolvovat nemusel?

Tu jsem absolvoval už dřív, při první návštěvě mezi zápasy se Spartou.

Zahrát si krátce po Vaslui hned proti Interu Milán, to musel být pořádný zápřah... Byl jsem opravdu hodně unavený. Trenérovi jsem říkal, že jsem vlastně dva dny pořádně nespal a mám v nohách pohárový zápas. On to respektoval a mluvil o deseti minutách, abych se trošku poznal s klukama i mimo kabinu. Odehrál jsem ale celý druhý poločas jako střední záložník. Zahrál jsem si na slavného Argentince Zanettiho. Zápas jsme vyhráli 3:2, takže premiéra byla příjemná.

Co vám kouč Di Carlo po utkání řekl?

Byl vcelku spokojený, chtěl zkrátka vidět, jak se s tím vyrovnám a jak na mne budou reagovat spoluhráči. Dopadlo to snad dobře. Řekl mi také, že na mne dva měsíce čekal a hned mu odjedu na reprezentační sraz... Ale nebyla to výtka. Naopak zdůraznil, jak moc mi to přeje, že si to mám užít, protože Chievo je rádo, že má v kádru reprezentanta. Po návratu bude podle něho dost času, abych všechno poznal. Mne pak čeká boj o základní sestavu. Věřím, že ho zvládnu. Kouč mi říkal, že Chievo mi vyšlo vstříc s odkladem příchodu zcela výjimečně, protože se mnou počítají jako s posilou.

Spoluhráči vás vzali? Vždyť jste se sotva stihl představit.

Přijali mě dobře, což je také příjemné zjištění na úvod. Moc jsme si ale nepopovídali. Hodně hráčů mluví anglicky, takže s komunikací nemám problém, ale začnu se učit italsky.

Stihl jste si najít bydlení a podívat se na slavný Juliin balkón?

Zatím budu bydlet v hotelu nedaleko tréninkového areálu. Na hledání bydlení nebyl čas a k tomu balkónu se určitě půjdu podívat. Ve Veroně toho je k vidění hodně, rád ji poznám.

Začátek zápasu se Skoty už se počítá skoro na hodiny. Věříte, že vám dá kouč Bílek v sobotu šanci?

Opravdu jsem rád, že tady vůbec mohu být. A jestli mi dá trenér šanci a budu se moct podílet na úspěšném výsledku, ve který věřím, budu šťastný.

O dobrém výsledku tady mluví všichni hráči hodně přesvědčivě. Není to jen kamufláž obav z toho, co s vámi Skotové provedou?

S obavami, že to dopadne špatně, bychom do Glasgowa ani nemuseli jezdit. Náš tým je opravdu dost silný na to, aby v Hampden Parku uhrál výsledek, který nám přiblíží baráž. Chceme vyhrát! Za určitých okolností může být přijatelná i remíza, protože náskok před Skoty by zůstal. Nálada v mužstvu je správně bojovná. Všichni uděláme maximum, aby se zápas povedl, a zase jsme získali patřičný respekt a uznání fanoušků.

Nedolehne na vás atmosféra vyprodaného Hampden Parku?

Bouřlivé prostředí mám rád. Těším se na ni. Zvládl jsem Inter, tak Skoty zvládnu také!

Reklama

Související témata: