Hlavní obsah

VIDEO: Předvedl akrobatický úder a Monfilsovi aplaudovalo celé publikum

S US Open se překvapivě rozloučil už ve druhém kole, přesto nebude francouzský tenista Gael Monfils na poslední grandslam sezóny vzpomínat ve zlém. Publikum v New Yorku sedmého nasazeného hráče vyprovodilo bouřlivými ovacemi ve stoje. Ocenilo tím jeho hru, kdy se nikdy nevzdává, a častokrát v honbě za téměř ztraceným míčkem skočí rybičku. Proti Ferrerovi zaujal i netypickým úderem...

Článek

V desáté výměně prvního setu se Monfils bránil úderům španělského tenisty, který se právě chystal na síti ukončit výměnu. Monfils ale vystihl směr a předvedl netradiční úder. Ve výskoku a s raketou za zády zahrál míček zpátky přes síť. Přestože Ferrero nakonec výměnu získal, americké publikum zahrnulo francouzského hráče potleskem.

Monfilse vůbec diváci v New Yorku milují. Za žádných okolností se nevzdává a i zdánlivě ztracený míček se snaží vracet. I za cenu rybiček, po kterých jej od tvrdého povrchu následné vteřiny pořádně bolí celé tělo. „Lidé si myslí, že jsem z gumy. Ale tělo mě ještě třicet vteřin po pádu hodně bolí. Ale asi mám nějaké požehnání shora, protože se mi ještě nikdy nic nestalo,“ usmíval se.

„Je to jako by mi najednou něco v mozku vypnulo. Jenom vidím balónek a řeknu si: ´Teď musíš skočit rybičku´ a už ji skáču. Vůbec nevnímám, jestli se hraje na tvrdém povrchu, antuce nebo trávě,“ popisuje Monfils, který v den zápasu s Ferrerem oslavil pětadvacáté narozeniny.

Reklama

Související témata: