Hlavní obsah

VIDEO: Potupa, katastrofa, hanba. To je příděl pro Slováky po facce s Arménií

PRAHA

Kritika české fotbalové reprezentace? Co mají říkat na Slovensku. Pro vlastní fanoušky hráči připravili úterní potupu, v Žilině v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy prohráli 0:4 s Arménií! Příděl, který přišel za poslední půlhodinu. „Výsledek je pořádnou fackou,“ citoval kapitána Marka Hamšíka čas.sk.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Zklamání slovenských fotbalistů po debaklu s Arménií neznalo mezí. Zleva Marek Hamšík, Ján Ďurica, Miroslav Karhan a brankář Ján Mucha.

Článek

„Hráli jsme fantasticky, jsem hrdý na své mužstvo. Chtěli jsme hrát na výhru, ale sám jsem nečekal, že se podaří takový výsledek,“ radoval se arménský trenér Vardan Minasjan.

Slovenská média nemusejí pro následující dny o fotbalovém tématu přemýšlet. Tento výsledek se zapíše černě do historie slovenské sportovní kroniky. "Je to velký debakl, ze kterého se budu dlouho vzpamatovávat,“ napsala pravda.sk, když použila slova Martina Škrtela. „Fotbal umí být někdy hodně krutý,“ dodal slovenský hráč.

V říjnu 2010 Slovensko prohrálo v Arménii 1:3. Nyní se pohroma opakovala a byla o poznání kyselejší, dokonalá frustrace. Navíc, když domácí měli šance, ale ty nevyužili. „Fotbalisti předvedli hanbu. S Arménií prohráli 0:4,“ shrnul porážku server sme.sk. „Prohru beru na sebe, měl jsem nechat hrát odpočinuté hráče a ne ty, kteří odtáhli devadesát minut v Irsku,“ sypal si popel na hlavu trenér Vladimír Weiss starší.

Šokující debakl, katastrofa, kletba 

„Šokující debakl, Arménie vyhrála v Žilině 4:0,“ připravil si zase denniksport.sk. „Velmi mě to mrzí, nenacházím slova. První poločas byl z naší strany dobrý, měli jsme čtyři šance, ale když nedáme, nemůžeme myslet na triumf. Arméni nám dali lekci z efektivity, my jsme ve druhém poločase propadli,“ kál se obránce Peter Pekarík.

"Vyhořená slovenská obrana. Byla to katastrofa. Slovenská reprezentace utržila pod Dubňom hanebně hladkou prohru s Arménií,“ ulevil si web sport.sk. „Papírově slabší Arméni Slováky vyškolili z efektivity a z domácí obrany si doslova udělali „dobrý den,“ napsal také.

Touto nečekanou porážkou si Slováci zkomplikovali postupové šance na mistrovství Evropy. Za měsíc hrají doma s Ruskem. „Možná bude stačit jen jeden gól, aby „kletba“ žilinského stadiónu padla,“ dodala pravda.sk.

Skupina B o postup na ME 2012
1.Rusko852110:417
2.Irsko843111:615
3.Arménie842217:714
4.Slovensko84226:814
5.Makedonie71155:94
6.Andorra70071:160

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články