Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 2:1Jablonec zvládl i dohrávku a prohání ligovou špičku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hrubý 1 : 0
68. Kubista 2 : 0
86. Novák 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec
Aktualizováno

V minulé sezoně Jablonec platil ze největšího pronásledovatele velké trojky a v aktuálním ročníku na svou roli navazuje. Severočeši v dohrávce 9. kola na svém stadionu zdolali Bohemians 1905. Utkání se původně mělo hrát na konci listopadu, odloženo bylo kvůli karanténě Bohemians zasažených koronavirem. Tým Petra Rady v tabulce poskočil na třetí místo, kde má stejný bodový zisk i skóre jako Olomouc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Gólový účet otevřel po dvaceti minutách Hrubý z přímého volného kopu. Výhru v půli druhého dějství pečetil nádhernou střelou zpoza vápna Kubista. Hosté dokázali v závěru již jen snížit Novákem.

Severočechy nakoply dvě výhry na hřištích soupeřů, v rivalském Liberci a Zlíně, a sebevědomí z nich od první minuty vyzařovalo i proti Klokanům. První poločas drželi míč na svých kopačkách a hosté se převážně bránili, byť do větších šancí zelenobílé nepouštěli. Jablonec v první půli vystřelil mezi tyče jen jednou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Hůlka z Bohemians a Martin Doležal z Jablonce.

Ovšem hned z toho byl gól. Po dvaceti minutách napřáhl ke střele Pilař a před vápnem trefil ruku hostujícího Köstla. K přímému volnému kopu se postavil Hrubý a krásnou střelou přestřelil zeď a na dostatečně prudkou střelu k tyči gólman Kouba nedosáhl. Hrubý se hned po své výstavní trefě nechal ošetřit a po půlhodině hry i kvůli zdravotním důvodům vystřídat Doležalem.

Až po obdrženém gólu začali hosté z Dolíčku hrát přeci jen odvážněji. Největší šanci na vyrovnání měl ve 28. minutě Vaníček. Na levé straně šestnáctky se uvolnil přes Haitla a mířil na vzdálenější tyč, o kousek však minul.

Druhý poločas začali hosté aktivněji, ale k ohrožení Hanušovy branky se dostávali zřídka. To ovšem platilo i pro domácí, těžiště hry bylo mezi vápny. Zelenobílí se však přeci jen dočkali pojistky. V 68. minutě sklepl míč Doležal Kubistovi a jablonecký odchovanec z 22 metrů napálil míč z halfvoleje přesně k pravé tyči Koubovy brány.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Jan Krob během utkání s Bohemians.

V 86. minutě se radovali i Klokani. Po zaváhání v obraně Hanuše mezi nohami prostřelil střídající Novák, vyrovnat již hosté nedokázali. Už přes tři roky platí, že ve vzájemných utkáních Jablonce s Bohemians vítězí domácí tým a dnes toto pravidlo Jablonec potvrdil.

9. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)
Branky: 21. R. Hrubý, 68. Kubista - 86. Novák. Rozhodčí: Ardeleanu - Caletka, Kotalík - Franěk (video). ŽK: Považanec, Kubista, Schranz, Krob - Hronek, Köstl, Vondra, Ljovin, Klusáček (trenér), Brabec (asistent trenéra). Bez diváků.
Jablonec: Hanuš - Haitl, Martinec, Zelený, Krob - Považanec (82. Hübschman) - Pleštil (64. Ladra), R. Hrubý (30. Doležal), Kubista, Pilař (64. Jovovič) - Schranz (82. Čvančara). Trenér: Rada.
Bohemians: Kouba - Schumacher (80. Vacek), Hůlka, Köstl, Vondra - Ljovin (80. Novák), Květ - Hašek (57. Nečas), Hronek (57. Keita), Vaníček (80. Osmančík) - Necid. Trenér: Klusáček.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: