Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:1Výhra po pěti porážkách! Bílí Tygři si poradili s Kometou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Lenc 1 : 0
29. Bulíř 2 : 0
57. Zaťovič 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v dohrávce 9. kola extraligy Brno 2:1 a ukončili tak sérii pěti porážek. Bílí Tygři porazili Kometu na svém ledě počtvrté za sebou a zároveň doma zvítězili poprvé od 13. listopadu, kdy přehráli Hradec Králové. Naopak Brno nedokázalo odčinit nedělní šestigólový debakl od Sparty a venku prohrálo popáté z posledních šesti odehraných zápasů.

Foto: Černý Vít, ČTK

Vlevo Adam Musil z Liberce, vpravo Jakub Klepiš z Brna.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí vstoupili do utkání aktivněji a v úvodních minutách měli častěji kotouč na svých hokejkách. S šancemi Zachara i Knota si ale poradil Vejmelka. Na opačné straně zase prověřil Kváčovu připravenost ostrou ranou Pyrochta.

Skóre utkání se poprvé měnilo v 11. minutě. Po rychlém přechodu středního pásma poslal Tygry do vedení přesnou střelou k tyči Lenc. Domácí úvodní trefa nabudila a další dobré příležitosti měli Vlach a střelec úvodní branky Lenc, Vejmelka ale svůj tým podržel. V závěru první třetiny mu navíc při další střele Vlacha pomohla levá tyč.

V úvodu druhé části se do úniku dostal Rachůnek, zakončení mu však překazilo Barinkovo sekání. Rozhodčí nařídili trestné střílení, k jehož exekuci se rozjel Lenc, na Vejmelku si ale nepřišel.

Zaťovič ve velké šanci neuspěl

Poté se ke slovu dostala také Kometa, Zaťovič však v dobré šanci těsně minul Kváčovu branku. První přesilovku v zápase si zahráli Severočeši a dokázali ji proměnit. Filippiho střelu jemně tečoval za Vejmelkova záda Bulíř.

Foto: Černý Vít, ČTK

Vlevo brankář Brna Karel Vejmelka, vpravo Radan Lenc z Liberce.

Brno mohlo odpovědět rovněž v početní výhodě, Kváču ale prakticky neohrozilo. Na druhé straně poté opět zvonila po střele Vlacha za Vejmelkou levá tyč. Následně se do brejku dostal Zachar, tváří v tvář brněnskému brankáři ale neuspěl. Minutu před koncem druhého dějství navíc aktivní Vlach trefil již potřetí v zápase tyč.

Kometa se ve třetí třetině musela tlačit dopředu, narážela však na dobře zformovanou libereckou obranu, kterou navíc jistil spolehlivý Kváča. Na druhé straně při šanci Knota udržel hosty ve hře výborným zákrokem Vejmelka.

Foto: Černý Vít, ČTK

Radan Lenc z Liberce.

Poté se přece jen Brnu povedlo na delší čas usadit v útočném pásmu a velkou šanci na snížení měl na hokejce Holík, Kváčovi ale pomohla pravá tyč. V 57. minutě už se ale hosté gólu dočkali. Kváča vyrazil Klepišovu střelu jen před sebe a pohotový Zaťovič snížil. Kometa ještě v samém závěru sáhla ke hře bez brankáře, domácí ale s vypětím všech sil své vítězství uhájili.

Dohrávka 9. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Lenc (Rosandič, Birner), 29. Bulíř (Filippi, Šmíd) - 57. Zaťovič (Klepiš). Rozhodčí: R. Šír, Hejduk - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Šmíd, Havlín, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Filippi, Birner - Zachar, Bulíř, A. Musil - J. Vlach, P. Jelínek, T. Rachůnek - Pekař, Hrabík, Průžek. Trenér: Augusta.
Brno: Vejmelka - Pyrochta, J. Zbořil, O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Vincour - Horký, Malý, Plášek - Kunc, Süss, M. Svoboda. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: