Hlavní obsah

Podle Mourinha s Guardiolou není La Liga záležitostí dvou klubů.

Trenéři velkých rivalů Realu Madrid a Barcelony našli po delší době společnou řeč. José Mourinho a Pep Guardiola odmítli kritiku, že ve španělské fotbalové lize hrají o titul pouze jejich týmy.

Foto: ČTK/AP

Kouč Realu Madrid José Mourinho (vpravo) si podává ruku s barcelonským trenérem Josepem Guardiolou.

Článek

Obhájci titulu z Barcelony v sobotu nečekaně ztratili body po remíze 2:2 na hřišti San Sebastianu, Real porazil 4:2 Getafe, vůbec ale nešlo o jasný zápas. "Pořád se mluví o lize dvou týmů, ale tohle ukazuje, jak se ostatní zlepšují a touží nás porazit," citovala Guardiolu agentura Reuters. "Je to pro nás dobrá lekce. San Sebastian dal góly ve chvíli, kdy jsme byli na koni. Je vidět, že ve fotbale musíte být stále ve střehu," dodal.

Mourinho s Guardiolou souhlasil. "Hráče asi trochu opily všechny ty zprávy o tom, jak pro nás bude liga jednoduchá a zkomplikovalo nám to život," řekl portugalský kouč po výhře nad Getafe. "Rozhodně nesouhlasím s tím, že všechny týmy v lize jsou špatné. Jejich hráči i trenéři jsou profesionálové. Objeví se pár výsledků 6:0 a 5:0, ale budou i těžké zápasy. Určitě někde ztratíme body," dodal.

Real a Barcelona se staly terčem kritiky poté, co oba kluby v úvodním kole porazily 6:0 Zaragozu, respektive 5:0 Villarreal. Zbývajícím celkům se nelíbí zejména skutečnost, že velkokluby z celkového příjmu soutěže 600 miliónů eur ročně získají zhruba polovinu. V minulých dvou sezónách navíc Real s Barcelonou měli v tabulce na prvních dvou místech před třetí Valencií náskok přes dvacet bodů.

Reklama

Související témata: