Hlavní obsah

Odložená KHL začala, Ufa otočila zápas a má Pohár Lokomotivu

MOSKVA

Hokejisté mistrovské Ufy zahájili nový ročník KHL vítězstvím 5:3 nad Atlantem Moskevská oblast. Repríza dubnového finále, jež měla odstartovat sezónu minulou středu, se nově na památku tragédie v Jaroslavli hrála jako Pohár Lokomotivu.

Foto: www.khl.ru

Hráč Atlantu Petrov v brankovišti Ufy s brankářem Ersbergem a obráncem Kondratěvem

Článek

Ufa s Atlantem rozehrály zápas ve středu 7. září, ale v první třetině byl duel přerušen po zprávě o letecké havárii, při níž zahynul kompletní tým Lokomotivu Jaroslavl včetně českých reprezentantů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka. Start soutěže byl po neštěstí odložen na dnešek.

Atlant, který místo Miloše Říhy, jenž zamířil do Petrohradu, vede Švéd Bengt-Ake Gustafsson, zvládl úvod obnovené premiéry lépe. Po první třetině vedl 3:0 a zdálo se, že domácím oplatí finálovou porážku. Salavat Julajev však dvěma góly v druhé části snížil a v třetí třetině pak skóre otočil. Z výhry se tak radovali i čeští hokejisté Miroslav Blaťák a Jakub Klepiš.

Z duelu českých trenérů vyšlo vítězně Dinamo Minsk Marka Sýkory, které porazilo 4:1 Omsk, jenž vede nově Rostislav Čada. Tým z běloruské metropole, kam ve středu směřoval osudný let hokejistů Jaroslavle, otočil zápas čtyřmi brankami v závěrečné třetině.

Na dvou trefách se asistencemi podílely nové české posily Libor Pivko a Zbyněk Irgl. Za Avangard se neprosadil nejlepší střelec minulé sezony Roman Červenka, který měl za stavu 1:2 velkou šanci na vyrovnání, ale sám před brankařem nedotáhl kličku a trefil jen vnější tyč domácí branky. Vítěz základní části minulé sezony Omsk načal porážkou novou éru po tříletém působení Jaromíra Jágra, jenž se v dresu Philadelphie vrací do NHL.

Ufa - Atlant Mytišči 5:3
Branky: 49. a 60. Grigorenko, 31. Ščastlivyj, 37. Trubačjov, 45. Stehlík - 3. Zackrisson, 4. Batyršin, 18. Radivojevič
Čeljabinsk - Novokuzněck 3:2 po SN
Branky: 16. Antipov, 27. Jakucenja, rozh. nájezd Čistov - 25. Golovin, 26. Tjurin.
Čerepovec - Dynamo Moskva 3:1
Branky: 37. Kiselevič, 42. Šipačjov, 45. Ketov - 2. Graňák
Viťjaz Čechov - N. Novgorod 0:3
Branky: 17. Ellison, 40. Vesce, 52. Varlamov
CSKA Moskva - Chanty-Mansijsk 3:2
Branky: 2. Andronov, 20. Zubov, 25. Širokov - 27. Pepeljajev, 28. Vorobjov
Dynamo Minsk - Omsk 4:1
Branky: 47. a 59. Linglet (na první Irgl, na druhou Pivko), 44. Meleško, 55. Michaljov - 10. Frolov
Poprad - Magnitogorsk 2:4
Branky: 40. a 49. Bartečko (na první Hunkes) - 21. a 60. But, 27. Mamašev, 37. Aaltonen (Rolinek)

Reklama