Hlavní obsah

Radotínské lakrosistky jsou druhé v Evropě

Letošní turnaj nejlepších ženských klubových týmů se po loňském pražském prvním ročníku konal v Lenzerheide ve Švýcarsku. Do horského střediska v patnácti stech metrech se sjelo pět týmů, které bojovaly o evropský klubový titul.

Foto: Petr Tahal

Michaela Srchová (Radotín) proniká do útoku

Článek
Fotogalerie

Turnaj přinesl víkend plný lakrosu za krásného počasí (sluníčka bylo možná až příliš) v městečku obklopeném horami tyčícími se kolem do výše téměř tří tisíc metrů.

Příležitost obhajovat loňský titul si nenechal ujít tým LCC Radotín, dále přijely Němky z Mnichova (Muenchen Rot-Weiss), Holandsko reprezentoval tým Domstad Devils, Švýcarsko zastupoval Wettingen Wild Lacrosse a pětici doplnil Wirrals Oxton, mladý tým ze Severní Anglie.

Již základní část napověděla něco o síle jednotlivých týmů. Angličanky prošly prvním dnem bez porážky poté, co v posledním zápase přehrály do té doby také neporažený Radotín jasným rozdílem 10 : 4. Pro obhajující tým to však byla jediná porážka, a tak nastoupil v prvním nedělním semifinále proti třetímu Mnichovu.

Mnichovanky uhrály s anglickým týmem ve skupině nejlepší výsledek, a tak se dal očekávat zajímavý zápas. Radotín vyrazil za kýženým postupem vedením 4 : 0, pak to však v jeho hře začalo trochu skřípat a Němky dotahovaly. Jeden a půl minuty před koncem vedly Češky již jen o jedinou branku 5 : 4, vítězství v poněkud nervózním závěru však uhájily.

Ve druhém semifinále si Oxton snadno poradil se Švýcarkami z Wettingenu, takže finálové zastoupení bylo, co se týče národností, stejné jako vloni. Radotín držel krok s mladými Angličankami bohužel jen polovinu první periody, pak začal mit Oxton navrch a jeho útočnice byly zastavovány často jen za cenu faulů. Oxton nakonec zvítězil 9 : 2 a odvezl si pohár do Anglie.

Skupinou o třetí místo nejlépe prošly Němky, následované švýcarským Wettingenem a holandským Domstadem. Kompletní výsledky najdete na výsledkové stránce turnaje na ewcc.pointbench.com. Obrázky najdete brzo ve fotogalerii na stránkách Prague Sports (www.prgsports.com), pořadatele turnaje.

Konečné pořadí 1. Wirral Oxton (Severní Anglie) 2. LCC Radotín (Česká republika) 3. Muenchen Rot-Weiss (Německo) 4. Wettingen Wild Lacrosse (Švýcarsko) 5. Domstat Devils (Nizozemsko)

Reklama