Hlavní obsah

VIDEO: Jágr se sprostě osočil na Verota, kterého zkouší Třinec. Je to s prominutím ...

PRAHA

Nebývá sprostý, ale tentokrát si Jaromír Jágr neodpustil peprnější výraz. A to z jediného důvodu. Hokejový Třinec zkouší bitkaře Darcyho Verota. Toho hráče, který za čtyři roky v Rusku nasbíral 1235 trestných minut! Při utkání Kontinentální ligy napadl i Jágra. Teď český mistr uvažuje o jeho angažování. Od sezóny 1997/1998 odehrál Kanaďan 739 zápasů, v nich nasbíral 3813 trestných minut. V přepočtu vždy proseděl pět minut za tresty na utkání.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Jágr odpovídá na letišti na otázky novinářů před odletem do Ameriky.

Článek

„Četl jsme to, nepousmál jsem se, byl jsem hodně naštvaný. Hlavně se bojím, aby se tady liga nedostala... Já vím, čeho je ten hráč schopný. Není to férový hráč, je to s prominutím sráč,“ nerozpakoval se Jágr před čtvrtečním odletem do Ameriky.

Verot začínal v Rusku v sezóně 2007/2008 nastřádal 508 trestných minut. Celkem za Čechov odehrál 125 zápasů, vstřelil 6 gólů a na 10 jich přihrál. Na lavici hanby odseděl 1235 minut!

„Jen mi trochu líto, že jsem zůstal stranou hlavního dění,“ řekl Verot po bitce z loňského ledna. "Jágr je pěkně mrštný, chvíli mě držel tak, že jsem se nemohl ani hnout."

Darcy Verot z Čechova (vlevo) a Jaromír Jágr foto: www.khl.ru

V Třinci tvrdí, že jde o hokejistu, který plní pokyny trenéra. Aby řezal protihráče, tak takové rozkazy určitě u českého mistra neuslyší. Ale Jágr si přesto myslí své. „Pochybuju, že v Třinci vědí, co to je za člověka. Bojím se toho, aby liga nezačala zase reagovat, až když se něco stane. To jsme celý my, začneme řešit věci, až když se něco stane. Když jsem viděl některé zákroky v Rusku, co dokázal udělat mladým, talentovaným nadějným hráčům, tak se bojím, aby se něco nestalo tady. Ale to je prostě věc ligy,“ řekl forvard Philadeplhie, který s Verotem přišel do křížku. A nejen on.

V minulém roce se strhla hromadná bitka mezi hráči Čechova a Omsku. "Provokoval už během rozbruslení. Nejdřív na mě něco řval, ať si o sobě moc nemyslím. A jen co jsem se otočil, tak trefil pukem Kukkonena a pak i našeho brankáře. Verot byl už před zápasem jasně nažhavený na to se poprat," řekl tehdy útočník Alexandr Svitov z Omsku.

Teď může pětatřicetiletý Verot hrát za Třinec. „Možná kdyby dostal stejnou nakládačku, tak by si to příště rozmyslel. Sledovat to z okna, je daleko jednodušší,“ narážel Jágr na manažera, který má v Třinci v popisu práce podepisování smluv.

Reklama

Související témata: