Hlavní obsah

Červenka pomohl k výhře Omsku, Mozjakin se blýskl hattrickem

PRAHA

Hokejový útočník Sergej Mozjakin potvrdil, že jeho přestup z Atlantu Mytišči do Magnitogorsku patřil k největším událostem letních změn v klubech Kontinentální ligy (KHL). Nejproduktinější hráč soutěže z let 2009 a 2010 se v pátečním zápase proti Čeljabinsku blýskl hattrickem. V dalších zápasech bodovali i Češi. Dva góly vstřelil Kamil Kreps z Astany, ale jeho tým podlehl Omsku vedeném Romanem Červenkou.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Mozjakin skóroval proti Čeljabinsku dvakrát už v první třetině, pak dvakrát skórovali jeho spoluhráči. Pět minut před koncem zápasu pak putoval za hosty na trestnou lavici Jan Bulis a forvard Magnitogorsku v přesilovce zkompletoval hattrick.

Souboj vítězů posledních dvou ročníků KHL dopadl lépe pro Salavat Julajev Ufa, k čemuž přispěli i čeští hokejisté Miroslav Blaťák a Jakub Klepiš. Obránce Blaťák otevřel skóre zápasu, útočník Klepiš pak asistoval Svitovovi při jeho vítězném gólu dvě minuty před koncem utkání.

Divoká přestřelka se odehrála také v Astaně, kde domácí Barys přivítal Omsk. Domácí pět minut před koncem prohrávali o dvě branky, ale pak se dvakrát trefil český útočník Kamil Kreps a vyrovnal. V rozhodujících samostatných nájezdech se nakonec radoval Omsk, Roman Červenka si připsal gól a asistenci.

Ani napodruhé se prvních bodů v KHL nedočkal Lev Poprad. Po porážce s Magnitogorskem doma slovenský tým opět neuspěl, tentokrát proti Chanty Mansijsku. Největší překážkou Popradu byl brankář hostů Birjukov, kterého dokázali překonat až tři vteřiny před koncem zápasu. Jenže to už prohrávali o tři branky.

Magnitogorsk - Čeljabinsk 5:1
Branky: 11., 14. a 55. Mozjakin, 52. Chlystov, 52. A. Michnov - 57. Kuzněcov.
Jekatěrinburk - Nižněkamsk 3:1
Branky: 37. a 46. Strelcov, 42. Abdullin - 46. Pestuško.
Ufa - Kazaň 5:4
Branky: 3. Blaťák, 9. Stehlík, 22. Zinovjev, 50. Grigorenko, 58. Svitov (Klepiš) - 13. Immonen, 17. Těreščenko, 30. Darzinš, 52. Lemťjugov.
Astana - Omsk 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 55. a 56. Kreps, 8. Novopašin (Kreps), 31. Gavrilin - 45. a rozhodující nájezd Perežogin (Škoula), 20. Červenka, 47. Kaljužnyj (Červenka, Škoula), 48. Popov.
Dynamo Minsk - Nižnyj Novgorod 0:3
Branky: 9. Varnakov, 30. Vesce, 51. D. Makarov.
Poprad - Chanty Mansijsk 1:3
Branky: 60. Netík - 32. Beljajev, 56. Magogin, 56. Jemeljev.

Reklama