Hlavní obsah

Hokejový obránce Tesařík uzavřel ve Zlíně roční kontrakt

Sedmatřicetiletý obránce Radim Tesařík uzavřel s extraligovým týmem PSG Zlín roční kontrakt do 30. dubna 2012. Odchovanec vsetínského hokeje, který získal čtyři extraligové tituly, byl v klubu na měsíční zkoušce. Do zlínského hokeje se vrací po šesti letech a v nejvyšší soutěži začne již svou 18. extraligovou sezonu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Radim Tesařík.

Článek

"Naši mladou obranu potřebujeme posílit zkušenostmi a klidem. Věříme, že právě Tesařík tuto roli splní. Smlouva má ale i klauzuli, že se dá vypovědět," uvedl v tiskové zprávě jednatel zlínského klubu Patrik Kamas, jenž dodal, že příchodem Tesaříka je zlínský kádr definitivně uzavřen.

Tesařík hrál v předminulé sezoně ve Slovanu Bratislava. Poté zamířil do druholigového Vsetína a nepříliš povedený ročník zakončil v prvoligové Olomouci. V létě tři měsíce usilovně trénoval, zaplatil si i kondičního trenéra a pilně se připravoval doma ve Vsetíně.

V české extralize nastupoval během sedmnácti odehraných sezon kromě Vsetína a Zlína ještě za Třinec, Vítkovice a Znojmo. V nejvyšší soutěži odehrál celkem 843 zápasů a zaznamenal 73 gólů. Je velmi pravděpodobné, že se vrátí na extraligový led již v neděli v úvodním utkání v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: