Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 1:1Oslabený Liberec hrál s Olomoucí 1:1, doplatil na slabou koncovku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Štajner 1 : 0
5. Schulmeister 1 : 1

Fotbalisté Liberce v zápase sedmého ligového kola na domácím hřišti remizovali s Olomoucí 1:1, přestože se téměř celý zápas museli obejít bez vyloučeného stopera Jana Nezmara. Liberec sice vedl rychlou brankou Jiřího Štajnera, ale už v páté minutě pro Sigmu nachystal remízovou odpověď povedenou střelou z dálky Jan Schulmeister. Liberec měl i v oslabení víc možností strhnout výhru na svoji stranu, ale Olomouc několika výbornými zákroky zachránil exliberecký brankář Zdeněk Zlámal.

Článek

Olomouc si tak připsala první získaný bod do tabulky poté, co jí disciplinární komise odečetla devět bodů za korupci. Liberec na druhém místě vystřídal Jablonec, který však dnes večer hraje na půdě obhájce titulu v Plzni.

Liberec toužil odčinit poslední domácí nezdar a dva týdny starou prohru s Teplicemi a na nápravě reputace začal pracovat rychle. Už po dvou minutách domácím zafungovala spolupráce mezi záložníky Breznaníkem a Štajnerem, který z několika kroků trefil přesně a radoval se už ze čtvrté branky v sezoně.

Olomouc se úvodním náporem domácích zlomit nenechala a její protiúder nadchl. Rána Schulmeistera z téměř 30 metrů zapadla přesně pod břevno a domácí se museli dál hnát na zteč.

Další průběh zápasu se změnil hlavně v souboje domácích střelců s jejich někdejším spoluhráčem Zlámalem, který dnes hrál za Olomouc teprve podruhé. Zlámal nejprve na břevno vytáhl hlavičku Nezmara, který ale už po čtvrthodině hry hrubě chyboval před svojí šestnáctkou a po faulu na Navrátila pro hráče přeučeného z útočníka na obránce duel předčasně skončil.

Jestli si hosté, kteří Liberec porazili pětkrát z posledních šesti zápasů, od své "přesilovky" slibovali hodně, realita jim přinesla zklamání. Byli to překvapivě oni, kdo se musel víc bránit domácím výpadům, a především brankář Zlámal. Nejprve s vypětím všech sil vytěsnil na břevno pokus Breznaníka, pak měl štěstí, když Rabušic po rohu minul míč před opuštěnou brankou.

Na Zlámala si nepřišel po poločase ani Gebre Selassie stejně jako deset minut před koncem střídající vicemistr Evropy do 19 let Hadaščok, který po pasu Gebre Selassieho selhal při samostatném nájezdu. Obránce Gebre Selassie byl v závěru při ofenzivní chuti: v 85. minutě mu Zlámal nejprve chytil hlavičku a odražený míč pak reprezentační bek s etiopskými kořeny poslal těsně nad branku. Olomouc tak se štěstím letos ani při svém čtvrtém utkání venku neprohrála.

FC Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Branky: 2. Štajner - 5. J. Schulmeister. Rozhodčí: K. Hrubeš - Košec, Jiřík. ŽK: Vácha - Škerle, Navrátil, Kučera. ČK: 15. Nezmar (Liberec). Diváci: 4930.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Polák, Fleišman (90. Liška) - Štajner, Vácha, Janů, Breznaník - Šural (17. Kelič), Rabušic (64. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Navrátil (71. Varadi), Bajer (82. Rossi), Hořava - Heinz, J. Schulmeister (71. Petr), Přikryl. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: