Hlavní obsah

Šilhavý: Hráči ukázali charakter a navzdory vyloučení jsme mohli vyhrát

Josef PešoutSport.cz

Ač hráli liberečtí fotbalisté přes pětasedmdesát minut v početním oslabení po rychlém vyloučení Jana Nezmara, mnoho nescházelo, aby ligový souboj se Sigmou Olomouc rozhodli ve svůj prospěch. „Byl to těžký zápas, ale hráči ukázali bojovnost a charakter,“ komentoval remízu trenér Severočechů Jaroslav Šilhavý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý

Článek

Domácí šli rychle do vedení, soupeř záhy vyrovnal. „A pak došlo k tomu vyloučení. Chvíli nám trvalo, než jsme se srovnali. A obával jsem se, že Olomouc té přesilovky využije, protože umí útočit.  I v deseti jsme ale dostali Sigmu pod tlak a celkem jsme si vytvořili šest nebo sedm šancí, které jsme bohužel neproměnili,“ rozebíral Šilhavý. A mínil, že je tým by si zasloužil vítězství.

„Za snahu i předvedený výkon by nám ty tři body asi náležely právem, jelikož jsme sehráli výborné utkání. A to i zásluhou diváků, kteří byli skvělí. Hnali nás, byť jsme měli o jednoho muže na hřišti méně. Většinou si hráči početně oslabeného týmu řeknou, že jim stačí i bod. Ale fanoušci vycítili, že to nebyl náš případ. Bojovali jsme o vítězství do poslední vteřiny,“ líčil liberecký trenér.

A přiznal, že po vyloučení Nezmara dlouho neváhal nad střídáním. „Bylo jasné, že dolů půjde někdo z ofenzivních hráčů. Bylo potřeba doplnit obranu. Hned mi blesklo hlavou, že stáhnu mladého Šurala a do hry pošlu stopera Keliče,“ upřesnil Šilhavý.

Nespokojený Psotka

Olomouc se sice zbavila nepříjemné nuly na bodovém kontě v tabulce po známém devítibodovém odpočtu, ale její trenér Zdeněk Psotka nebyl s výkonem spokojen: „I když domácí měli brzy vyloučeného hráče, nedokázali jsme toho využít. Chyběl nám pohyb, postrádal jsem i větší pracovitost a herní agresivitu. Dopouštěli jsme se spousty ztrát, nezachytili jsme velké množství odražených míčů,“ všiml si kouč nedostatků.

„Liberec chodil do rychlých brejků a velké problémy nám činilo bránění Breznaníka, Štajnera i Váchy, kteří jsou výborní při vedení míče. A závěr zápasu? To už jsme čelili jedné šanci za druhou. Za bod nakonec vděčíme brankáři Zlámalovi, který podal fantastický výkon? Nebýt jeho, tak jsme v Liberci prohráli a možná velkým rozdílem,“ oddechl si Psotka.

Reklama

Související témata: