Hlavní obsah

VIDEO: Nevídaný kiks Torrese. Tohle měl dát, prohlásil Alex Ferguson

LONDÝN

Mohla to být jedna z nejhezčích akcí nedělního fotbalového dění a v případě úspěšného dokončení mohla utkání mezi Machesterem United a Chelsea řádně zdramatizovat. Místo toho má útočník Chelsea Fernando Torres z ostudy ne kabát, ale snad celou šatní skříň. Ačkoliv prošel obranou a obehrál i brankáře, do prázdné brány balon nedostal. Pravděpodobně největší minela v historii Premier League, smějí se v Anglii.

Foto: ČTK/AP

Zklamaní Fernando Torres (vlevo) a Ramires po utkání s Manchesterem

Článek

Na Old Trafford viděli fanoušci v neděli parádní fotbalové představení. Proti sobě se v lize postavili vedoucí tým Premier League Manchester United a třetí tým tabulky Chelsea Londýn. Ačkoliv se hosté snažili, dosud suverénní United si poměrně lehce už v prvním poločase vypracovali tříbrankový náskok.

Hned na začátku druhého poločasu zmírnil výsledek šikovným přehozením brankáře Fernando Torres, který byl nejnebezpečnějším hráčem Chelsea. V 70. minutě jeho střelu ještě domácí brankář vyrazil, ale o třináct minut později si jej španělský štírek vychutnal pohotovou kličkou a před ním už byla jen prázdná brána... Jenže Torres napálil silou míč vedle a nejen televizní komentátoři z celého světa byli náhle v šoku.

Torres je v Chelsea od letošního ledna a v 24 zápasech v jejím dresu vstřelil zatím pouhé dva góly. To je pro hráče, který byl nejdražším nákupem v historii anglického fotbalu (Chelsea přišel na 50 miliónů liber) dost špatná vizitka. Přitom v předchozích čtyřech sezónách nastřílel za Liverpool 65 branek ve 102 zápasech.

"Wayne Rooney zase nedal penaltu. I těm nejlepším hráčům se někdy něco nepovede," snažil se svého svěřence omluvit trenér Chelsea André Villas-Boas. To jeho protějšek Sir Alex Ferguson byl sdílnější. "Myslím si, že takovou šanci Torres měl proměnit. Byl to špatný kiks v nepravou chvíli," řekl o momentu, který mohl zkomplikovat Manchesteru cestu k vítězství.

Takto mají United na kontě už páté vítězství v nové sezóně a zažívají nejlepší start do soutěže od roku 1985. "Pro nezaujaté to musela být skvělá podívaná. V některých fázích zápasu jsme hráli mizerně, ale byli jsme trpěliví a věřili ve vlastní schopnosti," komentoval zápas Ferguson.

Reklama

Související témata: