Hlavní obsah

VIDEO: Horor v italské lize. Brazilec Lucio nakopl gólmana Stekelenburga přímo do hlavy

MILÁN

Doslova hororovou chvíli si prožil v zápase italské ligy nizozemský brankář ve službách AS Řím Maarten Stekelenburg. Na milánském San Siru v duelu s Interem vyběhl proti brazilskému obránci Luciovi a ten ho nakopl rovnou do hlavy. „Neviděl jsem, sledoval jsem jen míč,“ omlouval se Lucio, zatímco Stekelenburga odnášeli v bezvědomí ze hřiště.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Brankáře Maartena Stekelenburga odnášejí s otřesem mozku na nosítkách.

Článek

Inkriminovaný moment v mnohém připomínal zranění Petra Čecha v anglické Premier League před pěti lety, kdy Hunt z Readingu prokopl českému gólmanovi lebku. V utkání  druhého kola iktalské Serie A mezi Interem Milán a AS Řím totiž v 16. minutě vyběhl hostující brankář Maarten Stekelneburg proti unikajícímu brazilskému obránci Luciovi a ten ho nešťastně zasáhl kopačkou do hlavy.

Stekelenburg zůstal v bezvědomí na trávníku a sanita ho okamžitě převezla na vyšetření do nemocnice. „Skutečně jsem ho neviděl. Sledoval jsem jen míč a trefil ho nevědomky. Opravdu to byla nešťastná náhoda,“ omlouval se Lucio a o přestávce se vydal za lékaři AS Řím, aby zjistil, jak na tom Stekelenburg je.

Gólman AS Řím Maarten Stekelenburg leží bezvládně na zemi, jeho spoluhráč Simon Kjaer se nad ním sklání.foto: Reuters/Stefano Rellandini

„Uklidnil jsem se, až když mně ujistili, že po převozu do nemocnice je v pořádku,“ oddechl si Lucio, kterého přímo na trávníku uklidňoval i další nizozemský legionář Sneijder, jenž byl se svým krajanem ve spojení. „Probral se z bezvědomí a střet spravily jen dva stehy,“ zvěstoval Luciovi.

Stekelenburg strávil s otřesem mozku noc v nemocnici, kde absolvoval všechna vyšetření, v pondělí ho lékaři propustili. „Mluvil jsem s ním, strávil klidnou noc a už je v domácím ošetření.  Doktoři mu nařídili tři týdny klidu, takže uvidíme, kdy se do brány vrátí,“ informoval Stekelenburgův manažer Robert Jansen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články