Hlavní obsah

V reprezentaci cyklokrosařů na novou sezónu jsou Štybar i Kulhavý

PRAHA

V čele s mistrem světa z posledních dvou světových šampionátů Zdeňkem Štybarem vstoupí do nové sezóny reprezentační tým cyklokrosařů. Pro Štybara půjde o poslední kompletní sezonu mezi cyklokrosaři, poté se chce naplno věnovat silničním závodům. Mezi devítkou mužů pro kategorii elite je i letošní mistr světa a Evropy a vítěz Světového poháru v cross country na horských kolech Jaroslav Kulhavý.

Foto: Petr Eret, ČTK

Cyklokrosař Zdeněk Štybar při závodu SP v Plzni.

Článek

Reprezentační tým načne novou sezonu úvodním závodem Světového poháru 16. října v Plzni. O týden později se představí znovu na českém území v Táboře. Poté odjedou muži do 23 let, junioři a ženy do italského města Lucca, které 6. listopadu uspořádá evropský šampionát.

Následovat budou další podniky Světového poháru v belgickém Koksijde (26. listopadu), španělském Igorre (4. prosince), opět v Belgii v Namuru (18. prosince) a Heusden-Zolderu (26. prosince), francouzském Liévinu (15. ledna) a seriál skončí 22. ledna v nizozemském Hoogerheide. Vrcholem sezony bude 28. a 29. ledna světový šampionát v Koksijde.

"Jsou tam nějaké zdravotní problémy, takže zužování nominačních kritérií bude po druhém závodě Toi Toi Cupu v Mnichově Hradišti (28. září)," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze reprezentační trenér Stanislav Bambula.

"V úvodu bude určitě chybět můj syn, který si při pádu před třemi týdny zlomil klíční kost. Po nešťastném pádu se dává dohromady také Jirka Polnický, ale ten už by snad mohl startovat," dodal Bambula.

Štybar má podle svých slov v plánu odjet přibližně 90 procent kalendáře závodů. "Loni bylo v plánu 45 závodů, nakonec to kvůli mým zdravotním problémům bylo jen 35. Letos by to mělo být hodně podobné, tedy blízko těm 35, i když doufám, že tentokrát už bez zdravotních problémů," uvedl Štybar.

Širší reprezentační nominace pro nadcházející sezónu
Muži elite: Ondřej Bambula, Petr Dlask, David Kášek, Jaroslav Kulhavý, Vladimír Kyzivát, Jiří Polnický, Radomír Šimůnek, Zdeněk Štybar, Martin Zlámalík
Ženy: Pavla Havlíková, Martina Mikulášková, Kateřina Nashová
Muži do 23 let: Michael Boroš, Karel Hník, Tomáš Medek, Jan Nesvadba, Vojtěch Nipl, Tomáš Paprstka, Lubomír Petruš, Radek Polnický, Jakub Skála,
Junioři: Jan Března, Filip Kubín, Jan Lacina, Šimon Matějů, Karel Pokorný, Jiří Řehák, Jan Vastl

Reklama