Hlavní obsah

Liberec udolal Spartu v prodloužení, ta padla podruhé v řadě

PRAHA

Probuzení se dočkali hokejisté Sparty. Ale ne úplného, to je nutno dodat. Ve třetím kole Tiposport extraligy prohráli s Libercem 2:3 po prodloužení, když prohrávali už 0:2. Domácí srovnali během 84 sekund druhé části, ale třetí a rozhodující trefa patřila hostujícímu Špačkovi v prodloužení. Dva body si do tabulky přispal Liberec, Sparta podruhé v této sezóně prohrála.

Článek

Dva vyloučení na každé straně, v tomto bodě domácí stačili, jinak v prvních dvaceti minutách zaostávali. V deváté minutě sparťané ubránili přesilovku hostů, ale dvě sekundy po jejím skončení stejně prohrávali. První gól Tygrů vstřelil Tomáš Klimenta.

Liberec mohl přijít o vedení za čtyři minuty, ale ani jedna ze čtyř střel neprošla za záda gólmana Tomáše Vošvrdy, ten nastoupil do utkání jako jednička, Marek Pinc zůstal na střídačce.

Na první domácí utkání Sparty v letošní sezóně se přišlo podívat 4109 diváků, větší část po první třetině euforií ale nepropadala. Zvláště, když se v šestnácté minutě trefil Petr Nedvěd a Liberec vedl už 2:0. Puk prošel mezi betony brankáře Tomáše Pöperleho.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se sparťané ubránili oslabení, podruhé za sebou seděl na trestné lavici Michal Broš. Další počtení výhodu Tygři opět nevyužili.

Za 84 sekund Sparta srovnala

V polovině utkání dostali šanci se ukázat při přesilovce i domácí. Jejich snažení? Jedna střela nad branku, druhá do brankáře, takže gólový účet zůstával stále na nule. Až tři minuty před koncem druhé třetině vypálil z kruhu Mario Bližňák a Vošvrda se mohl jen ohlédnout - 1:2. A nebyl konec. Za 84 sekund Yorick Treille srovnal. „To je ono, to je ono,“ probudili se sparťanští fans.

Pro hosty mohlo být ještě hůř, ty zachránil jen konec této části. "Ze začátku jsme hráli trochu nervózně," přiznal první sparťanský střelec na domácím hřišti po druhé třetině.

Spartu mohl poslat ve třetí části do vedení Petr Ton, ale jeho velká šance zůstala jen šancí. Sparťané měli opět příležitosti při početní výhodě, ale Liberec odolával tlaku, který domácí nabrali po srovnání skóre.

Pět minut před koncem základní hrací doby hráli domácí v pěti proti třem, a to 52 sekund, ale Liberec se ubránil a čas prodloužení se blížil. Ale necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny hráli hosté v šesti a trenér Jiří Kalous se mohl vzteknout. Sparta měla opět šanci v přesilovce, i když ne celé dvě minuty. Gól ale nepadl. Na řadu přišlo prodloužení - 89 sekund před koncem rozhodl Daniel Špaček.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:3 pp (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Bližňák (Ton), 39. Y. Treille (T. Rachůnek, Philipp) - 9. Klimenta (P. Nedvěd), 16. P. Nedvěd (Čakajík, Klimenta), 63. (Špaček). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - M. Jindra, Lhotský. Vyloučení: 6:10. Bez využití. Diváci: 4109.
Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Krstev, Kasík, Philipp - Lapšanský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Blizňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Přibyl, Luňák, Žálčík - Pacovský. Trenéři: Jandač, Martinec a Žemlička.
Vošvrda - Čakajík, Výtisk, Holub, Hay, Moravec, Derner, Pavlů, Kajínek - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bartovič, Vak, Vantuch - Bárta, T. Urban, Dušek - Špaček, Bulíř, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno