Hlavní obsah

Jágr hodně lidí překvapí a s Pittsburghem to bude ostré, má jasno Voráček

Voráček ano, Jágr ne. První nastoupil do úvodního přípravného utkání Philadelphie proti Torontu a připsal si jednu asistenci při výhře 4:0. Devětatřicetiletý kladenský odchovanec odpočíval. „Myslím, že jsme podali dobrý výkon, vzhledem k tomu, že se jednalo o první zápas. Hráli jsme dobře, zodpovědně, a když jsme udělali nějakou chybu, tak nás podržel brankář - 4:0 venku je skvělý výsledek,“ byl spokojený Voráček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Voráček si zahrál proti Torontu, Jágr odpočíval

Článek

Co pro vás znamená, že v týmu bude hrát i Jaromír Jágr? Určitě je to plus pro mne, pro Philadelphii, pro NHL a vůbec pro hokej. Jaromír Jágr je zde velkou legendou. Myslím si, že hodně lidí bude překvapeno, co ještě dokáže.

Oba jste pravá křídla. Je nějaká šance, že byste se spolu objevili na ledě? Je příliš brzy takto spekulovat, máme za sebou pouze první zápas, dále to je otázka pro trenéry. Nevím, jak chtějí dát dohromady jednotlivé útočné řady. Určitě, když se naskytne příležitost, budu rád.

Jaká byla atmosféra, jaký byl led? Atmosféra byla dobrá, přišlo přes 18 000 diváků. Mladí hráči se předvedli v dobrém světle.

Jaromír Jágr hrál před tím v Pittsburghu, nyní bude ve Philadelphii. Oba týmy jsou z Pensylvánie, je rivalita mezi těmito týmy? Určitě zde je velká rivalita a budou to hodně ostré souboje.

Jaromír Jágr v dresu Philadelphia Flyersfoto: ČTK/AP

Kde se vám hraje lépe, ve Státech nebo v Kanadě? V Kanadě je hokejovější atmosféra, je zde i větší zájem, ale fanoušci ve Philadelphii jsou jedni z nejlepších v lize, takže já se tam cítím výborně.

A kde je nejlepší led? Hrál jsem v minulosti v Západní konferenci, tak myslím, že v Detroitu.

Jaký je rozdíl mezi Východem a Západem v NHL? Západní konference je náročnější víc na létání, často tam je časový posun. Takže Východní je v tomhle lepší, ale je to jedna liga a každý tým je zde dobrý.

Jak se organizmus těmto změnám času a klimatu přizpůsobuje? Musí se dodržovat správná životospráva a hodně regenerovat organismus. Každý to snáší jinak, ale já jsem zatím mladý, takže si nemohu stěžovat.

Jak vypadala vůbec vaše letní příprava? Dva a půl měsíce jsem trénoval v Montrealu, to je na ledě vidět. Cítím se velice dobře a těším se na sezónu. Chtěl bych konečně vyhrát Stanley Cup.

Reklama

Související témata: