Hlavní obsah

Hvězdného basketbalistu Bryanta by angažmá "doma" v Itálii lákalo

Italští basketbaloví fanoušci mohou téměř jistě počítat s možností, že v případě výluky NBA uvidí naživo hvězdného Kobeho Bryanta. Hráče Los Angeles Lakers do svých řad láká Virtus Boloňa a pětinásobný šampion zámořské soutěže dnes přímo v Itálii potvrdil, že jeho působení v zemi, kde prožil dětství, je velmi pravděpodobné.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Kobe Bryant

Článek

"Byl by to pro mě splněný sen. Itálie je pro mě jako domov. V posledních dnech tuto možnost probíráme a zdá se, že to vyjde. Je to pro mě dobrá zpráva," uvedl třiatřicetiletý Bryant plynnou italštinou pro list Gazzetta dello Sport během sponzorské akce v Miláně.

Boloňa nabídla Bryantovi několik variant smlouvy. Nyní se jednání točí kolem kontraktu za 2,5 milionu dolarů, podle nějž by měl třináctinásobný účastník Utkání hvězd NBA odehrát v období od 9. října do 16. listopadu za Virtus deset zápasů.

"V Itálii jsem začal snít o NBA. Tady jsem se naučil základy - střílet, nahrávat a pohybovat se bez míče. Všechny ty věci, které, když jsem se vrátil do Ameriky, děti mého věku neuměly, protože myslely jen na skákání a smečování," uvedl Bryant.

Budoucí hvězda NBA strávila v Itálii několik let jako dítě, když jeho otec Joe Bryant působil v týmech Rieti, Reggio Calabria, Pistoia a Reggiana. Díky tomu je Bryant také nadšeným fanouškem fotbalu. Sám kdysi uvedl, že nebýt návratu do USA, uvažoval by právě o kariéře profesionálního fotbalisty.

Začátek nové sezony NBA je kvůli sporům mezi vlastníky klubů a hráčskou asociací stále v nedohlednu. Vedení soutěže už proto minulý týden odložilo start tréninkových kempů, plánovaný na 3. října, a také úvodních 43 přípravných zápasů.

Reklama

Související témata: